вторник и четвъртък
20:00 часа

Сянката на Елена

Това е историята на двама братовчеди, Хелена (Хулия Лемерц) и Лаерте (Габриел Брага Нунес), които растат обединени от две силни връзки: семейството и любовта. Лаерте е музикант, който е влюбен в своята братовчедка, но обсебен от ревност, особено към неговия приятел Виргилио (Умберто Мартинс), който винаги се е застъпвал за платонична любов пред Елена.
В нощта преди брака си с Елена, Лаерте се спречква с Виргилио и го ударя през лицето. Като смята своя съперник за мъртъв, Лаерте бързо погребва тялото, за да скрие доказателствата. Но Виргилио оцелява от удара и Лаерте е арестуван пред олтара. След излежаване на присъдата си от една година, Лаерте пътува до Европа и губи контакт с жената, която е станала почти негова съпруга.
Двадесет години след трагедията, която го откъсва от братовчедка му, Лаерте който вече е успешен музикант, вижда младо момиче в публиката на един от концертите си, което изглежда точно като отдавна изгубената му любов. Това е Луиза (Бруна Маркезина), дъщерята на Елена и съперника на Лаерте, Виргилио.
Върнал се в Бразилия, Лаерте се среща отново с Луиза. Елена изпада в дълбоко отчаяние, чувствата отново излизат на повърхността и засягат както бракът й, така и връзката на Лаерте с дъщеря й. Напук на всички, Лаерте и Луиза решават да останат заедно - решение, което причинява конфликт и смут за всички около тях.


Още