"Без формат" - Астероидите-космическа заплаха

Нашата планета е много активна в геоложки аспект и по-голямата част от астероидните сблъсъци са заличени от ерозията и движението на тектонските плочи. И все пак на Земята могат да се видят над 170 кратера от метеорит. Гост в студиото проф. Гаро Мардиросян от Института за космически изследвания и технологии към БАН.

Траките и култът им към камъка

Учените са категорични, че изграждането на скалните структури и комплекси започва от медно каменната епоха от 4-то – 3 -то хилядолетие преди Христа. Археолозите смятат, че датирането на скалните паметници е много по-ранно от приетото досега или почти 3000 години преди траките да заселят нашите земи. Светилищата в Източните Родопи нямат аналог в Европа и са с поне 1000 години по-стари от египетските пирамиди и цивилизацията в Месопотамия. Гост е Георги Кулов, бивш археолог и бивш директор на Историческия музей в Кърджали.

Радиоактивността-ползи и опасности

Радиоактивността поражда множество страхове, и то съвсем основателни. Това е едната страна. Другата са изобилните предразсъдъци и легенди, които витаят около нея. Гостува проф.Бойко Рангелов от Минно-геоложкия университет в София.

Космически технологии за всеки ден

Уреди и технологии, които смятаме за обикновени и използваме в ежедневието си на Земята, всъщност са плод на стремежа на човека да завладее космоса. Те са изобретени в специализирани лаборатории, за нуждите на космонавтите. Днес всеки от нас ги ползва, без дори да се замисля за това. Гост е професор Гаро Мардиросян от Института за космически изследвания и технологии към БАН.

Мъдростта на Кабала

Кабала е великата съкровищница на еврейското окултно познание. Изучаването на Кабала е едно увлекателно пътешествие, изменящо из основи погледа върху света и разкриващо вътрешни аспекти от начина, по който се възприема обкръжаващата действителност. Това издание на предаването предлага интервю с астролога и кабалиста Гал Сасон.

Марс. Завладяването

Различният Израел

В този епизод на предаването гостът д-р Румен Стоилов ще разкаже за "различния" Израел, от където се върна преди седмици.

Теория на съблазняването

Съблазняването е важно социално умение. Обикновено се асоциира със секса, но това е само един от аспектите му. Способността да съблазняваш е тайната на качествените връзки, тя е в основата на продажбите, маркетинга, преговорите. Клеопатра и Мерилин Монро например са еталон на съблазняването в женския му вариант. Дон Жуан остава името си в световната история като символ на прелъстителя. Гост в студито е психотелесният психотерапевт Кремена Станилова.

Как да постигнем щастлива връзка чрез Тантра

Въпреки изобилната информация във виртуалното пространство, на книжния пазар, достъпните психотерапевти и семинари съвременните отношения между мъжа и жената са крехки, незадоволителни и често кратки. Какво означава съзнателна връзка? Какви методи да използваме, за да изградим стабилни и щастливи отношения? Кои са петте езика на любовта? Това са част от въпросите, на които отговаря гостът Михал Кали Грикс . Той е учил в единствената в света Тантра Академия в Холандия. От четири години обикаля света и преподава кундалини йога, тантра йога и тантра масаж.

Възможностите на менталната енергия

Мозъкът е предавател, от който нашите мисли се излъчват под формата на съвсем слаби електрически сигнали и електромагнитни вълни. Какъв е техният потенциял и какво показват експериментите на учените. Това са част от въпросите, на които отговаря гостът - проф. Лъчезар Филипов.

Търси в „Без формат“