Астрология и карма

Защо астрологията приема съществуването на карма и прераждане? Защо не трябва да приемаме фаталистично ретроградните планети в рождената ни карта? От какво зависят добрите финанси, успешният брак, здравето? Защо не всеки може да бъде богат и с хармонични връзки? Отговорите на тези въпроси потърсихме от астролога Мира Кунева.

Странни места по планетата Земя

В този епизод ще отминем Стоунхендж, Пирамидите, Китайската стена и ще насочим поглед към по-нови тайнства, осветлени благодарение на използвани иновации и разкрития от учените - Въглеродното море, Гравитационните аномалии, установени от спътниците, горещите точки Хавай, Исландия, Реюнион, Мавриций, Антарктида и антарктическите вулкани и метеорити, житните кръгове на Англия, Аресибо, Саргасово море и Бермуда. В студиото гостува професор Бойко Рангелов от Минно-геоложкия университет.

Глобалната катастрофа - мит или реалност - 1

Днешният гост има две новини за нас – една добра и една лоша. Лошата е, че Глобалната катастрофа вече се е показала на хоризонта. Оптимистичната – съществува възможност гибелта на нашата цивилизация да бъде избегната. Краят на света е закономерност, част от цикъл, който се повтаря през определен период от време и е свързан с галактическите задължения на Земята, която е жив организъм, следва своя път и непрекъснато се развива. Гостува ни електроинженерът Анатолий Порва. Той е автор на изобретения, които позволяват да бъдат спрени земетресения, урагани, вулканични изригвания и глобалното затопляне и по този начин да се избегне глобалната катастрофа на нашата цивилизация.

Наследството на извънземните на Земята

Историята на човечеството обхваща няколко хилядолетия и учените все още не могат да разгадаят всички нейни тайни. Загадъчни артефакти и строителни обекти озадачават и най-напредничавите експерти. Все по-малко хора се съмняват, че представители на извънземни цивилизации са посетили Земята в древността. Какво ни завещаха извънземните? Кои са тези артефакти, които доказват присъствието им на Земята преди 15-20 хиляди години? Какви послания, идеи и технологии оставиха на човечеството? В студиото гостува проф. Лъчезар Филипов.

Мистерии, научни обяснения или липсата им в геоисторията на планетата Земя

Кои са древните естествени атомни реактори? Защо загинаха динозаврите, а останаха крокодилите? Кое е възможното най-силно земетресение? Това са част от въпросите, на които ще търсим отговор в този епизод? Гост в студиото е професор Бойко Рангелов от Минно-геоложкия университет.

Загадките на Луната

„Роскосмос“ и Китайската национална космическа администрация ще си сътрудничат в изследването на Луната и далечния космос. Споразумението им предвижда взаимодействие в рамките на руския проект за пускането на орбиталния космически апарат „Луна-Ресурс-1“ през 2022 година и китайската мисия за кацане на южния полюс на Луната, планирана за 2023 година. През 2018 г. Китай има намерение за изпрати мисията Чанъе-4, която да кацне на обратната страна на Луната и там да бъде изпитана малка "екосистема" от растения, насекоми и изкуствено слънце. Китай също така има планове да стартира сонда, която да върне образци от Луната. Мисията ще стартира през юни, когато ракета ще пренесе сателит на 60 000 км зад Луната. Вторият старт по-късно през годината ще изпрати спускаема стационарна лунна платформа и малък луноход. Това ще бъде първото по рода си меко кацане на обратната страна на спътника.Последната пилотирана мисия до Луната е Аполо 17, която се състоя през

Табутата в детството и проблемите ни на възрастни

Според психолозите всички проблеми са от детството. Ако погледнат назад, хората, които сега страдат от депресии, тревожни състояния, зависимости или циклят в един и същи проблем във взаимоотношенията, ще могат да осъзнаят кога е започнало всичко това. В личната история на израстването ни в семейната среда има много детайли, които са „невидими” за детското съзнание, но определящи за живота ни като възрастни. Как табутата оформят човешкия характер и предопределят поведението? Как се отразяват в тялото и сетивността ни? На тези въпроси отговаря психотерапевтът Кремена Станилова.

Най-големите съкровища на Земята

Според една от най-големите конспиративни теории хората са продукт на извънземна цивилизация и са били поселени на Земята, за да им робуват- да добиват и преработват злато. След като човечеството се освобождава от игото на своите създатели, то долавя ценността на съкровищата и започва да добива, но за себе си. Всички аристократи и крале демонстрират властта си чрез корони и жезли. В студиото гостува професор Бойко Рангелов от Минно-геоложкия университет.

Генетичната памет и семейните констелации

Бащата на Семейните констелации е Берт Хелингер. Той е немски мисионер, изпратен да учи на християнство африканското племе Зулу. Живеейки сред тях, видял, че когато някой има проблем, останалите не го отлъчват, а се събират заедно и търсят как те са му повлияли, да стигне до драмата. Хелингер донася този подход в Европа и го доразвива. Той смята, че всички по права линия в семейството и в рода сме свързани. Дори само един човек от фамилията да преживее нещо тежко, което да прекърши съдбата му, това ще се отрази на всички близки и ще сложи отпечатък върху клетъчната памет, за да се предаде на потомците. В студиото гостува д-р Светла Стоева. Тя е завършва Медицинския университет във Варна, има специалност по психиатрия. Дълги години работи в Психиатричната болница с диспансер в Шумен, а от 2002 г. е на свободна практика като холистичен лекар и психотерапевт.

Чудесата на Индокитай

В този епизод на предаването гостът д-р Румен Стоилов разказва за своето последно екзотично пътуване.

Търси в „Без формат“