Новини 12 May 2022

  • 12 May 2022
  • 2.8k Преглеждания

Директорът на РИОСВ Хасково - Наталия Пачеманова е била заплашена, за да издаде заповед за отварянето на ТЕЦ-а в Димитровград.
Министърът на околната среда и водите - Бирослав Сандов заяви, че директорът на РИОСВ Хасково - Наталия Пачеманова е била заплашена, за да издаде заповед за отварянето на ТЕЦ-а в Димитровград. Той бе категоричен, че това е недопустимо и предприятието ще остане затворено, докато не отстрани констатираните от институциите нередности.



Представители на бизнеса в Хасково подкрепят планираните протести на 18 май.
Бизнесът в Хасково подкрепя планираните протести на работодателите. Това съобщи председателят на хасковската Търговско-промишлена палата Янчо Янев на среща между представители на фирми и Българската банка за развитие. Събитието се проведе днес в зала "Хасково."


Верижна катастрофа с абитуриенти се случи до централния стадион на град Хасково.
Верижна катастрофа с абитуриенти стана на улица „Панорама“ днес. При инцидента е пострадала млада жена. Тя е откарана в местната болница.


Над 7 кг. злато откриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево в тайник в автобус.
Над 7 кг. злато заловиха митничарите на Граничен пункт Капитан Андреево. Малкото съкровище е било скрито в тайник в автобус. По случая е привлечен като обвиняем турски гражданин.


3 хасковски гимназии изпратиха своите зрелостници.
С много настроение, смях и сълзи училищата в Хасково продължават да изпращат зрелостниците си. Днес последния си учебен ден отпразнуваха абитуриентите от 3 гимназии. Атмосфера от празника, вижте!


90 зрелостници от випуск 2022-ра изпрати Езиковата гимназия в Смолян
90 зрелостници от випуск 2022-ра изпрати Езиковата гимназия в Смолян. Тържеството в двора на училището събра ученици, учители и много родители. - Засилени мерки за сигурност предприеха от полицията заради абитуриентските балове. През целия ден коли със зрелостници, изскочили от прозорците, шестваха из Хасково. Стигна се и до катастрофа. Силите на реда са категорични, че ще глобяват нарушителите.


Засилени мерки за сигурност предприеха от полицията заради абитуриентските балове.
Засилени мерки за сигурност предприеха от полицията заради абитуриентските балове. През целия ден коли със зрелостници извън прозорците и люковете шестваха из Хасково. Стигна се и до катастрофа в града. Ето защо силите на реда са категорични, че ще глобяват нарушителите.


Димитровград събра на семинар най-изявените физици и астрономи от България.
Димитровград събра на семинар най-изявените физици и астрономи. Събитието бе във вид на семинар дискусия, а повод за него 60 годишнината на народно астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“


Връчиха немски дипломи на абитуриенти от езиковата гимназия в Хасково
22ма ученици от езиковата гимназия в Хасково получиха немски дипломи. С тях зрелостниците имат право без изпит да започнат обучение във всички университети в Германия и Австрия.


Инициативата „Мултикултурният град“ стартира с изложба посветена на Мара Михайлова
В Арт галерия „Кръг“ са подредени двайсет пана, проследяващи живота и делото на известния краевед и журналист Мара Михайлова, посветила години в помощ на тракийските бежанци. Експозицията представя единствената й приживе публикувана книга „Писателите и войната“. В същото време е разгледана и фамилната история на видната кърджалийка.


Деца от четири училища в област Кърджали научиха повече за военната професия.
Това се случи на специално обособения за тази цел Общински учебен център по военно дело и спасителни дейности в село Широко поле. Мероприятието се организира от Военното окръжие и Съюза на офицерите от запаса.


Учебният център в село Широко поле отново популяризира военната професия
Преди да бъде преобразувано в център за военно обучение, мястото е било мобилизационна база на 87-ми артилерийски полк. Затова и началото на занятията на учениците от четирите общини стартира с поднасяне на цветя в знак на почит към героите от Втората световна война пред намиращата се там паметна плоча.


Владислав Узунов: Мисля, че Левски ще победи.
„Мисля, че макар и трудно, Левски ще победи“. Това коментира Владислав Узунов пред екипа на еТВ, във връзка с предстоящия финал за купата на България между "Левски" и ЦСКА-София. Узунов е последният до този момент хасковлия, печелил трофея.


"Саяна" и "Димитровград" завършиха 0:0.
"Саяна Хасково" и "Димитровград" не се победиха. Мачът от междинния 31-ви кръг завърши 0:0.


Поредна домакинска победа на "Родопа"
"Poдoпa" зaпиca пopeднa дoмaĸинcĸa пoбeдa в шампионата на Трета Югоизточна лига. Смолянчани се наложиха с 1:0 над дубъла на „Лoĸoмoтив“- Пловдив."Родопа" посрещна вторият отбор на пловдивския "Локомотив" на своя стадион „Септември“. Домакините влязоха по-добре в мача, но така и не стигаха до гол. Все пак след малко повече от 40 минути игра Родопа поведе. В 42-та минута точен за 1:0 бе капитана на Teoдop Cтeфaнoв. След почивката „смърфовете“ се опитаха да стигнат до точката, но не успяха да изравнят. Така „Родопа“ записа пореден домакински успех. След тази победа, воденият от Юлиян Сюрджиев тим запази осмата си позиция. Локомотив пък е на 15 място. В следващия кръг от първенството „Родопа“ гocтyвa нa „Димитpoвгpaд". Мачът е на 14 май от 18:00 часа.


БК "Хасково" е домакин в реванша срещу "Хебър".
Хасково е домакин на полуфиналните срещи- реванш в баскетболното първенство. Двубоите са тази събота в зала "Дружба".


Коментари

Гледайте също