Новини 13 May 2022

  • 13 May 2022
  • 3.2k Преглеждания

Възрастна жена даде 23 000 лв. на ало измамник.
Възрастна жена от Димитровград стана жертва на ало измамник. Тя предала на мним полицай 23 000 лв. Малко след това 86-годишната старица е подала сигнал в полицията.



Окръжният съд в Кърджали отложи делото за катастрофата край Загорско за 5 юли
Окръжният съд в Кърджали отложи днешното заседание по делото за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе. Обвиняеми са политикът Лютви Местан и бащата на детето.


РИОСВ санкционира Община Хасково и ВиК
Регионалната инспекция по околната среда и водите санкционира община Хасково и ВиК – Хасково. През април от екоинспекцията са извършили 102 проверки на 86 обекта, от които 53 планови и 48 извънредни.


Няма регистриран случай на СПИН в област Хасково през тази година.
Няма регистриран случай на СПИН в област Хасково през тази година. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От там обявиха ден на „отворените врати“ в кабинета за консултиране и изследване за СПИН. Акцията е по повод 15 май – Mеждународен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ.


В Баните от есента ще се строят два луксозни СПА комплекса
Двама инвеститори от Холандия и България са заявили сериозни намерения да изградят луксозни СПА комплекси в малката родопска община Баните. Това съобщи кметът Павлин Белчев. Той уточни, че планираните инвестиции са за над 15 милиона лева.


Ремонтът на настилката в пешеходната зона на Смолян не издържа и три години
Преди по-малко от три години настилката по пешеходната зона в стария център на Смолян беше ремонтирана. Сега цветният щампован бетон на площад "Свобода" отново е в окаяно състояние. Ще се наложи ли ремонт на ремонта?


Еврокомисар Мария Габриел награди лауреатите в конкурса за компютърна рисунка "Творчество без граници".
Българският еврокомисар Мария Габриел награди лауреатите в тазгодишното издание на международния конкурс за компютърна рисунка „Творчество без граници“. Церемонията се проведе в ОНЧ „Заря“. Организатор на конкурса е компютърна школа „Вале“.


Повече от 1500 абитуриeнти изпращат гимназиите в Област Хасково.
Изпращанията в училищата в Хасково продължиха и през днешния ден.124-ма абитуриенти изпрати хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“. Тази година ПГТ "Александър Паскалев" завършват 105-ма зрелостници. Те оставиха своето послание в специална книга. Така спазиха традицията в гимназията.


Абитуриентите от Хасково празнуват с дрифт и купон на открито
Празничните обиколки на зрелостниците из Хасково продължават. След днешното изпращане в гимназиите, дванайсетокласници огласяха улиците на града с клаксони, броене до 12 и скандирания. Образуваха се и няколко сборни пункта. Междувременно двама абитуриенти са останали без шофьорски книжки за 1 година заради дрифтове с колите си в Хасково, съобщиха от Пътна полиция. Младежите са били заловени от полицаите в района на сухото езеро в парк „Кенана“. Те са глобени с по 3 000 лв. При повторно нарушение глобата скача на 5 000 лв., а шофьорската книжка се отнема за 3 години.


Зрелостниците на СУ “Отец Паисий“ Кърджали: В сърцата си оставаме завинаги паисиевци!
„Ще ви помним! В сърцата си оставаме завинаги паисиевци!“. С това послание ВИПУСК 2022-ра се сбогува с училище “Отец Паисий“ в Кърджали. Младежите го изписаха чрез своите тениски, буква по буква, в деня на изпращането си.


Музеите в Хасково и Димитровград с поредица от събития посветени на ноща на музеите.
Музеите в Хасково и Димитровград с поредица от събития посветени на ноща на музеите. Инициативата ще е на 14-и май. В нея хасковлии ще могат да видят оригиналната сабя на Христо Ботев, а димитровградчани ще се насладят на множество изложби и музикален концерт.


Започна полагането на последния слой настилка на лекоатлетическата писта на стадион "Младост".
Започна полагането на последния слой настилка на лекоатлетическата писта на спортен комплекс „Младост“. Очаква се работата да приключи най-късно следващата седмица.


"Димитровград" приема "Родопа" в мач от футболното първенство.
„Димитровград“ посреща „Родопа“ (Смолян) в мач от 32-ри кръг на Трета Югоизточна лига. Двубоят е тази събота от 18:00 часа. В друга среща от кръга „Саяна Хасково“ гостува на „Загорец“. „Левски“ (Крумовград) пък може да стане шампион още тази седмица, ако в събота спечели домакинството си на „Борислав“ (Първомай).

Коментари

Гледайте също