Новини 16 May 2022

  • 16 May 2022
  • 3k Преглеждания

Работници на затворената електроцентрала "Марица 3" в Димитровград излязоха на протест в столицата.
Работници на затворената електроцентрала "Марица 3" в Димитровград излязоха на протест в столицата. Към тях се присъединиха енегргетици и миньори от цялата страна. Хората настояват централата в Димитровград да заработи на по-нисък капацитет, до 50%, за да може да бъдат извършени планираните ремонти.



Ново увеличение на хляба в Хасково.
Ново увеличение на хляба в Хасково. Насъщният поскъпна с още 20 стотинки от днес. Според производителите причините за увеличението за по-високите цени на горивата, които вече надхвърлиха 3 лева.


Между 6 и 16 лв. плащаме за килограм череши на пазара в Хасково
Между 6 и 16 лв. за килограм струват първите череши на Зеленчуковия пазар в Хасково. Към момента клиентите могат да си закупят плодове, произведени в България и Гърция. Далеч по-евтини са ягодите, които могат да бъдат намерени и за 3,50 лв/ кг.


Петима души пострадаха при катастрофа между две коли на пътя Хасково-Узунджово.
Петима души пострадаха при катастрофа между две коли на пътя Хасково-Узунджово. Инцидентът стана в ранния следобед днес.


1092-ма зрелостници в област Кърджали ще се явят на матурата по БЕЛ
На тазгодишните Държавни зрелостни изпити, в област Кърджали ще се явят малко повече от 1000 зрелостници разпределени в 25 училища. Първата матура, на която ще се явят учениците е на 18 май по Български език и литература.


Мечка слезе в Чепеларе, нападна кошери
Мечка е слязла в покрайнините на Чепеларе, нападнала кошери и дори яла мед на улицата. Хората от квартала са изплашени и не пускат децата си да излизат навън. Призовават институциите да вземат мерки.


Специален екип ще търси инвеститори за Смолянска област
Специален екип сформира областната управа в Смолян съвместно с Политическа партия "Продължаваме промяната". Специалистите в него ще имат задачата да издирват и подпомагат инвеститори, които желаят да вложат средства чрез изграждане на предприятия в Смолянска област.


Пръскат против комари в Димитровград
Община Димитровград планира да извърши първа за годината дезинсекция срещу имаго и ларви на комари. Акцията ще се проведе в петък и събота.


С голямо тракийско хоро завърши Национален събор "Китна Тракия пее и танцува" Голямо Тракийско хоро постави финала на Националния събор „Китна Тракия пее и танцува“ вчера. От рано сутринта любителите на фолклора можеха да видят изпълненията на детски танцови състави. Веднага след тях на сцената излезе ансамбъл „Чинари“, който представи уникалния си спектакъл „Ние, българите“.


Иван Михайлов - спасител на хора и книги...
76-годишен мъж от Кърджали е посветил живота си в спасяване на хора и книги.Историята на Иван Михайлов разказват Мария Милчева и Гавраил Маргаритов.


Kонкурсна изложба „С очите си видях бедата“ разположиха в младежкия център в Хасково
Изложба показва рисунки от конкурса „С очите си видях бедата“ , организиран от Държавна агенция "Гражданска защита". Детските картини са подредени в Младежки център – Хасково.


Почетният гражданин на Хасково Станимир Стоилов донесе на „Левски“ дългоочакваната Купа на България.
Мъри и воденият от него отбор триумфираха в турнира, след успех на финала с 0:1 над ЦСКА-София. „Крумовград“ спечели титлата в Трета Югоизточна лига. Това се случи през изминалия уикенд след успеха с 8:0 над „Борислав“ (Първомай). Така на практика два кръга преди края на първенството крумовградчани няма как да бъдат настигнати на върха. В друг мач от шампионата „Загорец“ победи „Саяна Хасково“ с 2:0. „Димитровград“ пък се наложи с минималното 1:0 над „Родопа“.


Баскетболният „Хасково“ е на финал в първенството на регион „Юг“.
Воденият от Янко Желев тим спечели и втория си мач от полуфиналната серия с „Хебър“. Домакините се наложиха с резултат 100:86 точки.


Коментари

Гледайте също