Новини 18 May 2022

  • 18 May 2022
  • 2.4k Преглеждания

Транспортните фирми в Хасково спряха работа за ден
Хасковските автобуси спряха превоза на пътници в знак на протест. Стотици хора останаха блокирани по спирките, без да има с какво да се придвижват.



Мирен протест на превозвачи на "Капитан Андреево"
Протест имаше и на границата с Турция. Десетки камиони и шофьори се събраха на магистрала "Марица", без да блокират пътното платно.


Протестът в Смолян: Без автобуси до Пловдив и София днес
И в Смолян превозвачите протестираха. Не се движеха автобусите за Пловдив и София, както и до селата. Изпълняваше се единствено линията за Девин.



Транспортните фирми в Кърджали не участваха в протеста на превозвачите
В деня на националния протест на превозвачите, на автогарата в Кърджали беше спокойно. Само една транспортна фирма не превозваше пътници. Останалите се движеха по разписание.


Близо 1400 зрелостници се явиха на матурата по БЕЛ в Хасково
Между интерпретативното съчинение „Споменът – скръб и утеха“ по творбата на Димчо Дебелянов „Аз искам да те помня все така“ и есето „Тежестта на думите“ имаха възможност да избират зрелостниците на матурата по български език и литература. В Хасково държавен изпит днес положиха 1384-ма ученици. 72-ма пропуснаха матурата.


Остър недостиг на лични лекари в област Кърджали! Заети са едва 56 от 101 практики
И един тревожен факт! Продължава тенденцията на недостиг на общопрактикуващи лекари в област Кърджали. Към момента са заети едва половината от практиките по здравна карта в района.



Населението на Смолянска област се стопи с 2569 души за година
За една година населението на Смолянска област е намаляло с 2 569 души. Toва сочат данните на текущата демографска статистика. Тенденцията за намаляване и застаряване на хората в областта е трайна.


Тактическото учение с бойни стрелби „Стоманен щит 22“ се проведе на полигона в с. Корен.
Тактическо учение с бойни стрелби се проведе на полигона в хасковското село Корен. В „Стоманен щит 22“ участват близо 1 000 военнослужещи с 270 броя бойна и специална техника. Учението започна на 16-и и ще продължи до 20-и май.



МВР с мерки за безопасност по време на абитуриентските балове
МВР предприема мерки за безопасност по време на абитуриентските балове в Хасково. От полицията ще засилят контрола върху движението на автомобилите по време на тържествата. Ще бъдат извършени и проверки на заведенията.


Митко Стоянов с повиквателна за ЕП по борба
Митко Стоянов ще участва на европейското първенство по борба за кадети и кадетки в Румъния. Новината бе потвърдена днес от ръководството на хасковския клуб „Ангел войвода“.


Костадин Пеев пропуска домакинството на "Саяна Хасково" срещу "Атлетик", заради натрупани жълти картони
Дисциплинарната комисия към БФС наказа петима футболисти от Трета Югоизточна лига. Сред санкционираните има играчи на „Хасково“ и „Димитровград“.



Коментари

Гледайте също