Новини 19 May 2022

  • 19 May 2022
  • 2.4k Преглеждания

Училищата в Хасково са готови за втората задължителна матура
1 421-ин зрелостници от Хасковска област са допуснати до втората задължителна матура. Изпитът ще се проведе утре, на 20-и май, в 12 училища от региона.



Задържаният за убийството на Тургай Сали иска от съда по-лека мярка
Хасковският Окръжен съд реши да остави в ареста Виктор Омар. Мексиканецът бе обвинен за убиството на известния ММА боец от Тургай Сали. Днес той поиска промяна на мярката си за неотклонение в по-лека, но съдебният състав постанови да остане зад решетките.


Община Хасково е осъдена да плати обезщетение на пострадали при катастрофа
Майка и син осъдиха община Хасково, на първа инстанция, заради катастрофа на заледен общински път. Инцидентът стана през декември миналата година.


14 души са настанени в Центъра за хора с психични разтройства в хасковския квартал "Болярово"
Центърът за хора с психични разтройства в хасковския квартал Болярово работи на пълен капацитет от началото на този месец. Към момента 14 души се ползват от социалната услуга, чиято цел е деинституализация на хората и тяхната ресоциализация. Дейността на центъра бе официално открита днес. Лентата прерязаха зам.-кметът на община Хасково – Мария Вълчева и управителя на центъра - Силвия Тилкова.


Очаква се информация за преместването на украинските бежанци от хасковски хотели в държавни бази.
От Кризисния щаб в Хасково очакват допълнителна информация за преместването на украинските бежанци от хотели в държавни бази. За момента е ясно, че е необходимо подаване на документ с обобщени данни. Отчита се спад на броя украински граждани, регистрирани в областта за изминалата седмица.


Ден на траур в Смолян в памет на предеседателя на ОбС Венера Аръчкова
Ден на траур обяви днес кметът на Смолян Николай Мелемов в памет на Венера Аръчкова. Председателят на Общинския съвет почина внезапно на 19 май, ненавършила 60 години. Националните и общински флагове са свалени наполовина. Отменени бяха всички развлекателни мероприятия.


Може ли билетът в градския транспорт в Смолян да стане 2.50 лева?
По-високи субсидии и компенсации от държавата за обществения транспорт във високопланинските райони искат превозвачи от Смолян. Иначе, при драстичното поскъпване на горивата, билетът за рейса трябва да се увеличи двойно.



Едва 12 души се възползваха от безплатните прегледи за рак на кожата в Кърджали
Сравнително малко хора се възползваха от безплатните прегледи за рак на кожата в Кърджали. Консултациите се проведоха в медицински център „Авицена“, който за 17-ти път бе част от националната кампания за профилактика на заболяването.


На възпоменателен митинг в Джебел, ДПС обяви готовност за нови избори
В Джебел почетоха жертвите от т.нар. Възродителен процес. На събитието присъства целият актив на Движението за права и свободи. От трибуната на площада председателят на партията Мустафа Карадайъ обяви, че са готови за нови предсрочни избори.


Празнично шествие за 24 май в Хасково
Празнично общоградско шествие ще се проведе в Хасково на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската писменост. Инициативата се организира за поредна година от община Хасково..


Бивш учител предаде поредния си урок. Върна изгубена пенсия.
А сега към една история с щастлив край! 77-годишна жена изгуби портмонето с пенсията си в хасковското село Орлово, но няколко дни по-късно парите й бяха върнати. Спасителят се оказва пенсионираният директор на училището в населеното място Иван Въчев. За добротата, без да искаш нищо в замяна, разказваме сега.


Местността Купена-подходяща дестинация за почивните дни.
С повишаването на температурите и наближаването на отпускарския сезон хората започнаха да мислят, къде да летуват. Някои ще изберат продължителната ваканция край морето или в планината. Други пък еднодневната разходка сред природата. Именно за вторите е и нашето предложение.


Александър Тунчев е новият треньор на ПФК "Арда"
„Арда“ с нов треньор. От клубното ръководство официално представиха Александър Тунчев, като селекционер на тима от Кърджали.


Каратеките на "Торнадо" спечелиха 4 медала на турнира "Купа Алеко"
4 медала спечелиха възпитаниците на хасковския клуб „Торнадо“ на турнира по карате „Купа Алеко“. Състезанието се проведе в Свищов.


Коментари

Гледайте също