Новини 20 May 2022

  • 20 May 2022
  • 2.7k Преглеждания

Взрив и жълт дим от торовия завод стресна Димитровград.
Небето над торовия завод в Димитровград пожълтя и хвърли в паника десетки граждани, които взривиха социалните мрежи със снимки и видеоклипове. Гъстият, жълт пушек започнал да излиза на обяд от цеха за азотна киселина на Неохим. От Регионалната инспекция по околната среда и водите заявиха, че няма опасност за населението.



Километрични опашки от хладилни камиони са се образували на вход в България на граничен пункт Капитан Андреево.
Километрични опашки от хладилни камиони са се образували на вход в България на граничен пункт Капитан Андреево. За това съобщават национални медии. До ситуацията се е стигнала след като лабораторията за изследване на пункта е била затворена. Това потвърди собственикът й Васил Димитров.


Задържаха мъж, който опита да подкупи пътен полицай.
Пътник в автомобил е направил опит да подкупи полицай в село Минерални бани, съобщават от полицията. Мъжът е задържан.


106 зрелостници се отказаха от полагане на вторият държавен зрелостен изпит в Хасковска област.
Без преписвачи премина вторият държавен зрелостен изпит за учениците от Хасковска област. На него се явиха над 1400 зрелостници, като 106 се отказаха от полагане на изпит.


Временна заетост за повече от 300 души осигурява Регионалната програма
Повече от 300 души ще получат временна работа в рамките на Регионалната програма за заетост на Област Хасково. Тя бе приета единодушно на заседание на Комисията по заетост. Тази година бюджетът на програмата е увеличен. За първи път ще се търсят и служители, които да оказват подкрепа на възрастни хора.


С петиция и подписка в Смолян искат трайно решаване на проблема с уличните кучета
Гражданска инициатива обяви петиция и подписка с искане за трайно решаване на проблема с бездомните кучета в Смолян. Инициатор е младата майка Симона Георгиева. Тя се надява възможно най-много хора да се включат в подписката, която ще се събира на различни места в града.



50 раници и детска литература дарява хасковското Тракийско дружество на Неделното училище в Одрин
Раници, учебни пособия и книги даряват от хасковското тракийско дружество „Георги Сапунаров“ на Неделното училище в Одрин. Инициативата е по повод 24 май. В Деня на българската азбука в турския град ще има и голям празник, на който са поканени хасковски ансамбли.


Зоокът "Кенана" с нов обитател
Голямото семейство на зоокът „Кенана“ нарасна. Сред новите обитатели има елен, който пристигна от зоопарка в Пазарджик. Там пък акостира старият хасковски лъв Горан.


11 претендентки ще се борят за призовите места в конкурса „Мис България – Хасково“.
11 претендентки ще се борят за призовите места в конкурса „Мис България – Хасково“. Момичетата са от 4 общини и ще дефилират в няколко тура.


Между 6 и 10лв. е цената на килограм череши на пазара в Кърджали
Цената на най-скъпия плод за сезона – черешите, се понижи. На пазара в Кърджали вече се предлагат за 6 до 10лв килограма. Въпреки това повечето клиенти купуват не повече от килограм, твърдят търговци.


Болницата в Кърджали отбелязва своя 90 – годишен юбилей с множество мероприятия
Инвестиции в размер на близо 6 000 000 лева за медицинска техника и апаратура са направени в Многопрофилната болница в Кърджали през последните няколко години. Цифрите бяха съобщени на пресконференция във връзка с юбилея който чества здравното заведение тази година.



Общоградско честване и тържествена церемония по повод 24 май е подготвила Община Димитровград.
Общоградско честване и тържествена церемония по повод 24 май е подготвила Община Димитровград. Сутринта ще има празнично шествие, след което ще бъдат наградени изявените през годината учители и ученици.


И библиотекарите искат актуализация на средствата за тях
Библиотечните специалисти в Смолян подкрепят Националния протест на библиотекарите. От КНСБ днес излязоха с протестна декларация, в която настояват за увеличение на субсидията за библиотеките.



Денислав Тенчев спечели бронзов медал на ДЛОП по борба за деца в класическия стил
Денислав Тенчев спечели бронзов медал на Държавното първенство по борба за деца. С спор за третото място хасковлията надви състезател на столичния „Левски“.


БК "Хасково" излаза в мач за титлата срещу "Олимпия"
През уикенда баскетболният „Хасково“ излиза срещу „Олимпия“ (Ямбол) във финала на регион „Юг“. Двубоят е в пловдивската зала „Сила“.


Коментари

Гледайте също