Новини 23 May 2022

  • 23 May 2022
  • 2.9k Преглеждания

Зам.-министър Христанов: Всички проби за пестициди на "Капитан Андреево"ще се правят в държавна лаборатория
Държавата няма да позволи частна фирма да извършва изследванията върху внасяните в страната храни. Това заяви днес заместник-министърът на земеделието Иван Христанов. Той бе на посещение на граничен пункт „Капитан Андреево“, където преди дни бе затворена лабораторията, извършваща изследвания.



Бивш директор на РИОСВ-Хасково със съмнения за прозрачността на конкурса
Временно изпълняващият длъжността директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Наталия Пачеманова е спечелила конкурса за поста. Това обяви вчера в национален ефир екоминистърът Борислав Сандов. Днес бившият ръководител на звеното Тонка Атанасова изрази съмнения относно прозрачността на конкурса. Вижте.


Библиотекари на протест с искане увеличение на единния разходен стандарт за субсидирана бройка
Хасковската библиотека се включи в протестни действия в навечерието на 24 май. Недоволството е по повод приетите, но неизпълнени условия за въвеждане на минималните начални основни месечни възнаграждения в бранша.



Буйна растителност край алеите в парк „Арпезос-Север“ буди недоволство
Избуяла растителност около алеите в централния парк на Кърджали „Арпезос- Север“ буди възмущение у хората. От общината твърдят, че поддържат зелените площи , но в действителност ситуацията е различна.


Мечка пак влезе в Чепеларе, градът е в паника
Мечка отново слезе в Чепеларе в търсене на храна. Появата й в района на Спортното училище става седмица след мечото нападение на кошери в другия край на града. Според местните става въпрос за две различни мечки.



Отличиха културни дейци и учители от Хасково по повод 24 май.

Трима учители и трима културни дейци от Хасково са отличени за труда и професионализма си от кмета на общината - Станислав Дечев. Тържествената церемония по награждаването се състоя в театър "Иван Димов" в навечерието на най-българския ден в календара – 24 май. Атмосфера от празника, вижте сега.


В ОУ "Христо Смирненски" подредиха изложба по повод 24 май
Изложба от рисунки, по повод 24 май, подредиха в Основно училище „Христо Смирненски“. В нея се включиха учениците от третите класове.


Поставиха пейки с послания в Градската градина на Кърджали
Тематичен кът за отдих се оформи в Градската градина на Кърджали. Той е посветен както на предстоящия 24 май - Денят на българската азбука, просвета и култура, така и на опазването на забележителностите в района на Източните Родопи.


В рубриката "Знаете ли, че?" Ви разказваме за Деня на светите братя Кирил и Методий
Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май се чества по нашите земи преди и след Освобождението от османско иго. Празникът надживява няколко преврата и режима на управление.



Художествената галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград отпразнува 60-годишен юбилей.
С впечатляваща изложба Художествената галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград отпразнува своя 60-годишен юбилей. На събитието присъстваха кметът на Общината - Иво Димов, председателят на Общинския съвет - Гергана Кръстева, директори на културни институции, настоящи и бивши уредници на галерията, културни дейци и граждани.



"Саяна Хасково" победи "Атлетик" с 4:1 при последното си домакинство за сезона.
„Саяна Хасково“ победи „Атлетик“ (Куклен) в последното си домакинство за сезона. „Червено-белите“ се наложиха с 4:1.


С 2:0 "Родопа" победи и в последния си домакински мач за сезона
Родопа" записа поредна домакинска победа. Смолянчани се наложиха
с 2:0 над „Загорец".



"Левски" спечели детския футболен турнир "Богомил Попов".
Пред погледа на селекционера на националния отбор по футбол Ясен Петров „Левски“ триумфира в детския турнир „Богомил Попов“, който се проведе в Хасково. На финала малките левскари се наложиха с 2:0 над „Локомотив“ (Пловдив).



Ясен Петров: Искаме да побеждаваме. Дано да имаме късмет в тези мачове.
„Искаме да побеждаваме. Дано да имаме късмет в тези мачове“. Това заяви при посещението си в Хасково старши треньорът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров. Коментарът му бе по повод предстоящите двубои от "Лигата на нациите" със Северна Македония, Грузия и Гибралтар.


Баскетболният "Хасково" защити титлата си в регион "Юг".
Баскетболният „Хасково“ защити титлата си в регион „Юг“. Отборът, воден от Янко Желев“, спечели финала срещу "Олимпия" (Ямбол) с резултат 100:66 точки. Хасковлии продължават битката и за трофея от „Б“ група. Турнирът на финалната осмица е през месец юни в София.


Коментари

Гледайте също