Новини 25 May 2022

  • 25 May 2022
  • 2.3k Преглеждания

Порой и градушка нанесоха щети за над 1 милион в доспатското село Змеица
Силен порой и градушка нанесоха сериозни щети в доспатското село Змеица. Днес комисии от общината описваха пораженията. Щетите се изчисляват на над един милион лева.



Задържаха над 1 тон препарати за растителна защита в микробус
Голямо количество препарати за растителна задържаха митническите инспектори на граничен пункт „Капитан Андреево“. Те са открити в микробус с чужда регистрация.


Покривът на църквата в Дунево пак "плаче" за ремонт
Покривът на 160-годишната църква "Свети Илия" в смолянското село Дунево се нуждае от спешен ремонт. За това ще са необходими над 30 хиляди лева, изчисляват в селото. Средствата ще се набират от дарения, ще разчитат на помощ и от Архиерейското наместничество и Митрополията.



До 1 юни ще се приемат документи за финансово подпомагане за процедури ин витро и ин виво
Срокът за подаване на документи за финансово подпомагане за ин витро процедури е 1 юни. Това напомнят от община Хасково. Тази година в бюджета, за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, са предвидени 100 000 лева


Спектакълът"Дванайсета нощ" ще открие фестивала"Театър, обичам те"
Фестивалът “Театър, обичам те“ за поредна година ще зарадва своите фенове с богата и разнообразна програма. Той ще се проведе от 13 до 19 юли. Повече за културното събитие , вижте в репортажа.


Наградиха учители и ученици за 24 май в Хасково
Хиляди деца, учители, ученици, студенти, културни деятели и граждани се включиха в празничното общоградско шествие в Хасково на 24 май. Многолюдната, пъстра колона бе водена от Духовия оркестър на Хасково, мажоретния състав при Младежки център и най-малките мажоретки от ДГ „Щурче“:


Стил и красота на баловете в Хасково
Червени килими, пищни тоалети и много настроение в поредната бална вечер в Хасково. Две училища отпразнуваха на 24 май баловете си в ресторантите в парк Кенана. Вижте от атмосфера от блясъка, усмивките и красотата на този незабравим, в живота на всеки един човек, миг.


СУ “Отец Паисий“ в Кърджали изпрати Випуск 2022
С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и овации Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали изпрати своите абитуриенти от Випуск 2022-ра. Традиционно събитието се проведе пред паметника на Васил Левски в центъра на града.



Съдбата на емблематичния за Кърджали ресторант „Простор“...
Скрит зад буйна растителност и полуразрушен – така изглежда днес ресторантът от близкото минало, в който поколения кърджалийци са празнували най-съкровените си моменти. Кой е той и какви спомени пази, вижте във видеото.


Журналисти се обучаваха как да работят по време на бедствие
Представители на медии се включиха в обучение, как да действат при отразяване на бедствия. То се проведе на новоизградения полигон на Главна дирекцията Пожарна безопасност и защита на населението.


Божидар Саръбоюков спечели златен медал на турнира "Нови звезди"
Божидар Саръбоюков с пореден успех. Състезателят на „Хеброс“ спечели надпреварата в скока на дължина при мъжете на традиционния турнир по лека атлетика „Нови звезди”. На копие при жените Лили Стойчева е трета.


4 отличия за "Компас '94" от турнира за купата „Деветашко плато“
4 отличия спечелиха представителите на „Компас 1994“ при участието си на Купа „Деветашко плато“. Надпреварата се проведе в рамките на два дни в района на ловешкото село Кърпачево.


Грациите на "Калия" с успехи на Държавната гимнастрада
Успехи за грациите на „Калия“. Състезателките на хасковския клуб записаха призово класиране в рамките на Държавната гимнастрада.


Коментари

Гледайте също