Новини 26 May 2022

  • 26 May 2022
  • 2.3k Преглеждания

Разследват насилие над 12-годишно момиче в Свиленград
Стартира разследване за насилие спрямо 12-годишно дете от други малолетни лица в Свиленград, съобщават от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно.



Само един хотел в Хасковска област приема украйнски бежанци
539 украински граждани са преминали през територията на област Хасково от началото на войната досега. Много малка част от тях обаче са избрали да останат да пребивават в региона за по-дълго време. Към момента един единствен хотел в Минерални бани е завил желание да приема бежанци.


Две са чуждестранните деца в хасковско, включени в координационната мрежа за неотложна реакция за временна подкрепа.
Две са децата от чужбина, които към момента живеят в Хасковска област без родителите си. Те са били настанени при роднини, заявиха от дирекция "Социално подпомагане". Непълнолетните са включени в стартиралата координационна мрежа за неотложна реакция за временна подкрепа.



Агенцията по заетостта в Хасково с изнесена информационна кампания за безработни
Над 100 безработни са преминали днес през информационната кампания на Агенцията по заетостта в Хасково. Като най-желани работни места са тези в сферите на туризма, строителството и информационните технологии.


Контролът в селското стопанство и в строителството са приоритет за Инспекцията по труда в Хасковска област през лятото.
Контролът в селското стопанство и в строителството са приоритет за Инспекцията по труда в Хасковска област през летните месеци. От дирекцията ще засилят надзора и над обектите със сезонен характер.


Дългогодишният проблем със собствеността на „Извора на Белоногата“ в Харманли най-после е решен.
Дългогодишният проблем със собствеността на „Извора на Белоногата“ в Харманли най-после е решен. Имотът вече е прехвърлен на областна администрация - Хасково. Това съобщи днес областният управител – Катя Панева. Предстоят постъпки за прехвърлянето на културно-историческия паметник на община Харманли за срок от 10 години.


Смолянска област е последна по раждаемост в страната.
Смолянска област е с най-ниската раждаемост за миналата година в страната, сочат данните на статистиката. Жените раждат първото си дете средно на 30-годишна възраст. Над 60 процента от родените деца са извънбрачни.


Съветниците в Димитровград приеха и 13-те докладни записки на днешната сесия.
Без много спорове премина редовната сесия на общинския съвет в Димитровград. Приети бяха всички докладни записки.



Измерваха безплатно кръвното налягане на граждани, възрастните по-отговорни към здравето си
Кампания под надслов „ Измерване, което спасява живот“ се проведе в Кърджали. Организатор е Българската лига по хипертония. Целта е да се попълни статистиката за състоянието на кръвното налягане на населението, както и да се дадат съвети, относно профилактиката на сърдечните заболявания.


Джесика Лешников за първи път с концерт на хасковска сцена
Внучката на големия български тенор Аспарух Лешников ще изнесе концерт в Хасково. Той ще е част от честванията по повод 125 години от рождението на популярния певец. В програмата са включени още биографична изложба и традиционния конкурс „С песните на Ари“.


Музикалният фестивал "Нощта на Орфей" се завръща на 25 юни
След двeгодишно прекъсване един от най-обичаните фестивали в област Кърджали - "Нощта на Орфей" ще се проведе отново. Това ще се случи в края на месец юни, а входът по традиция ще бъде свободен.


Абитуриенти от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" пристигнаха с автобус на бала си
С красиви тоалети и елегантни костюми абитуриентите от Природоматематическата гимназия в Хасково празнуваха своя бал. Някои от зрелостниците избягаха от клишето и не пристигнаха с лъскави коли, а по малко по- нетрадиционен начин.


Община Хасково подарява на всички малки и големи деца празнична програма по повод 1 юни – Международен ден на детето.
Община Хасково подарява на всички малки и големи деца празнична програма по повод 1 юни – Международен ден на детето. Приказен спектакъл, детско шоу и младежка дискотека в парк Кенана са само малка част от планираните мероприятия. Организаторите са подготвили много подаръци и изненади, а на финала с призив за мир ще бъдат пуснати да полетят бели гълъби и балони.



Хасково отново ще бъде домакин на 24-часовото състезание по картинг за издръжливост
Хасково отново ще бъде домакин на кръг от европейския картинг шампионат за издръжливост. Надпреварата е през почивните дни. Сред участниците в звездния отбор са актьорите Иво Аръков и Наум Шопов, ултрамаратонецът Краси Георгиев и легендата на „Левски“ Даниел Боримиров.


Коментари

Гледайте също