Новини 27 May 2022

  • 27 May 2022
  • 3.2k Преглеждания

Над 20 литра дъжд и силна градушка паднаха в Симеоновград
Проливен дъжд и силна градушка унищожиха реколтата в Симеоновград. Изпочупени са керемиди и стъкла. Щетите тепърва ще се изчисляват.



Водата в Кърджали ще поскъпне с около 30%, загубите по мрежата ще намалеят
Подмяна на старите етернитови тръби и намаляване на загубите на вода с около 8%. Това е целта на извършващата се реконструкция на водопроводната мрежа в Кърджали и региона, обобщиха на пресконференция от ВиК дружеството. Очаква се поскъпване на цената на водата с около 30%.


В Смолян намериха работа на 15 украински бежанци
От 126 украински бежанци, консултирани от Бюрото по труда в Смолян, едва 21 са изявили желание да работят. На 15 от тях вече е намерена работа.


Нови три хасковски язовира се прехвърлят на държавата
От областна администрация Хасково прехвърлят още три язовира на Държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовирите“. Става въпрос за водоемите в селата Малко Градище, Царева поляна и Смирненци.


Повторно пръскат срещу комари в Хасково
Започва повторната обработка срещу комари в Хасково. Това съобщават от общината. Тя ще се състои през почивните дни.


Предоставят топъл обяд на 500 нуждаещи се в Хасково
500 нуждаещи се ще получат топъл обяд в община Хасково. Започва приема на заявления за включване в проекта. Крайният срок за подаване на документи е 7 юни.



11 деца от Хасковска област са осиновени от началото на годината досега
11 деца са осиновени от началото на годината в Хасковска област. Това информираха от дирекция „Социално подпомагане“. 3 от децата са заминали за чужбина.



Престижни национални награди за две учителки от Смилян
Основното училище в село Смилян е единственото в страната, в което двама преподаватели са отличени с престижни национални награди. Геновева Атанасова и Даниела Хаджиева бяха наградени в юбилейния 25-и Национален конкурс на СБУ "Учител на годината". Двете са удостоени и с грамота "Неофит Рилски".



Млади актьори от цяла България ще играят на хасковска сцена
Студенти по театрално изкуство ще вземат участие в първото издание на фестивала “Послепис: Театър, обичам те. Той ще се проведе в рамките на една седмица в Хасково. Откриването ще се състои на 20 юни.



„Окото на болката“ в Сирия през обектива на Есен Устренска
Болката и последиците от войната в Сирия показва фотоизложба в Кърджали. Тя е дело на адвокат от родопския град, посетил няколко градове в държавата от Близкия Изток. Фотосите са запечатали потресаващи моменти от живота в региона, където вече 11 години бушува брутална война, а милиони са избити и прокудени от страната.


"Саяна Хасково" без Алексиев и Здравчев в гостуването на "Левски" (Крумовград)
Сериозни кадрови проблеми пред Живко Желев, преди гостуването на „Саяна Хасково“ на „Левски“ (Крумовград). Последния кръг от първенството ще пропуснат контузените Ангел Здравчев и Димитър Алексиев.


Мария-Магдалена Кирева и Мая Иванова ще участват на ЕП по вдигане на тежести в Албания
Хасковско участие на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана. В националния отбор са включени Мария-Магдалена Кирева и Мая Иванова.


Хасковският клуб "Аякс" е домакин на първи кръг от ДЛОП по силов трибой
Хасковският клуб „Аякс“ ще бъде домакин на Държавното първенство по силов трибой. Шампионатът е утре в зала „Дружба“.


15 медала за джудистите на Хасково от състезание в Пазарджик
15 медала завоюваха джудистите на Хасково при участието си на мини Олимпиадата в Пазарджик. Успехи записаха, както по-опитните състезатели на местната школа, така и най-малките възпитаници на клуба.


Коментари

Гледайте също