Новини 31 May 2022

  • 31 May 2022
  • 2.5k Преглеждания

Запълват дупки по хасковските улици
Запълват дупки по улиците в Хасково. Ремонтните дейности се извършват от работници от „Екопрогрес“ и ще продължат през целия летен сезон.



От днес в Хасково поставиха контейнери за стари дрехи и обувки
Контейнери за дрехи и обувки са разположени от днес в Хасково. В тях могат да бъдат поставяни чисти текстилни продукти в добре затворени торби. Съдовете са предоставени безвъзмездно на общината


Ден на отворените врати в РЦДО в Хасково
Зала за виртуално обучение ще бъде открита следващата година в Регионалния център за дистанционно обучение в Хасково към Университета за национално и световно стопанство. Чрез нея студентите ще могат да участват в реални бизнес срещи.


Финансират издаване на книги в Димитровград
За дванайста поредна година Община Димитровград ще финансира издаването на книги. Отделените средства са общо 5 000 лв. С тях се предоставя финансова подкрепа на автори в областта на художествената литература, литературознанието, историята и краезнанието.



Откриха площадка за обучение на деца по пътна безопасност
Площадка за интерактивно обучение на правилата за движение бе открита в Основно училище „Климент Охридски“ в Кърджали. На нея ще могат да се провеждат открити уроци на деца от училища и детски градини.


Състезанието "Млад огнеборец" се завърна след двегодишно прекъсване
Отборът на основно училище "Проф.д-р Асен Златаров" спечели общинското и областното състезание "Млад огнеборец", които се проведоха едновременно в Смолян. Участие записаха осем отбора.



Открит урок по родолюбие изнесе пред ученици от Хасково потомък на Ботев четник.
Открит урок по родолюбие изнесе пред ученици от Хасково потомък на Ботев четник. Искрен Красимиров представи пред децата моноспектакъла „Солунските братя“.


Торта за забавачките в Димитровград по повод 1 юни
Утре, по повод 1 юни - Деня на детето във всички детски градини в община Димитровград е подготвено празнично меню, в което задължително ще има торта. За поредна година забавачките ще получат и подаръци от кмета.


Празник с много игри и забавления готви общината за децата на Смолян
Голям празник готви община Смолян за 1-ви юни . За малчуганите са организирани конкурси и състезания. Откриването ще е от 16 часа 30 минути.


Ергюнал Сабри завоюва сребърен медал на Европейското първенство в Армения
Най-добрият кърджалийски боксьор Ергюнал Сабри стана вицешампион на Европа. 21-годишният българин, който дебютира на голям форум при мъжете, се класира на второ място в категорията до 48 килограма. Какво сподели неговият личен треньор за успеха му, вижте в репортажа.



Хандбалистите на "Асти '91" завършиха на четвърто място в първенството
Хандбалистите на „Асти '91“ останаха на крачка от медалите в Държавното първенство за юноши до 16 години. Хасковлии завършиха на четвърто място във финалния турнир от шампионата.



Грациите на "Калия" с успехи на турнир в Пазарджик
Грациите на „Калия“ с призови класирания на поредния турнир за сезона. Състезанието се проведе в Пазарджик.




Коментари

Гледайте също