Новини 1 June 2022

  • 1 June 2022
  • 2.6k Преглеждания

Извънредно заседание на Общински съвет - Хасково
На извънредна сесия днес Общинският съвет реши заместник-кметът Мария Вълчева да представлява община Хасково в Комисията за изработване на Областна здравна карта. Тя бе избрана с 33 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“. Въпреки това по темата имаше дебати.



Отново отлагат делото за битови отпадъци в Хасково
Хасковският административен съд отново отложи делото срещу таксата за битови отпадъци в община Хасково за 2022 г. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 5-ти октомври.



Мъж и жена са задържани за притежание на хероин в Хасковско.
Мъж и жена са задържани за притежание на хероин в Хасковско. Общото количество на наркотика е 230 грама. И по двата случая са образувани досъдебни производства.


Риболовът в Хасково е разрешен
От днес риболовът във водоеми до 500 метра надморска височина е разрешен. Забраната, която беше в сила от 15-и април до 31-и май, когато е размножителния период на рибите, отпада.


В Смолян има търсене на работна ръка, безработните не отговарят на изискванията на работодателите
Между 4 и 6 % е регистрираната безработица в Смолянска област. От Бюрото по труда наблюдават две негативни тенденции. От една страна има трайно безработни, които дори не се регистрират. В същото време голяма част от останалите не отговарят на изискванията на работодателите.


Куклен Театър, музикално шоу и забавни игра за първи юни в Хасково
Забавно шоу, състезателни игри и много изненади бяха организирани на днешния празник в Хасково, по повод 1 юни. В него се включиха десетки деца. За малчуганите бяха предвидени и награди.


Ден на отворените врати за деня на детето бе организиран в хасковското военно поделение 52740.
Ден на отворените врати за деня на детето бе организиран в хасковското военно поделение 52740. За първи път посетителите имаха възможност да упражнят и уменията си в стрелба с пневматична пушка.


Детското влакче в „Простор“ потегли, събирайки усмивките на множество деца
Един от подаръците за децата на Кърджали на днешния 1 юни бе безплатно возене на детското влакче в парк „Простор“. 60-годишната железница бе възстановена съвсем наскоро от общината. Атмосфера от празника, вижте сега.


ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" чества патронен празник
Патронен празник чества днес Професионалната гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. Тържеството бе в двора на хасковското училище. По повод празника бяха наградени изявени възпитаници на гимназията, проведоха се и спортни състезания. Историкът д-р Красимира Узунова пък припомни кои са патроните на училището.


Поредният випуск на Художественото училище се закле да живее по законите на изкуството и красотата
Със защита на дипломни работи завърши учебната година за абитуриентите от Професионалната гимназия по приложни изкуства в Смолян. Творбите на младите таланти са подредени в изложбената зала на Клуба на дейците на културата, за да им се насладят всички почитатели на изкуството.


Посрещнаха с овации европейския вицешампион по бокс Ергюнал Сабри
Кърджали посрещна най-успешния си боксьор, който преди дни завоюва сребърен медал на Европейското първенство по бокс в Армения. Атмосфера от посрещането, вижте в репортажа.


Вратарят Мартин Димитров е първото ново попълнение в състава на "Саяна Хасково"
„Саяна Хасково“ с първо ново попълнение. Клубът привлече 26-годишния вратар Мартин Димитров.


Национални състезатели участваха в народните борби в с. Крепост
Национални състезатели се включиха в народните борби в Крепост. Атрактивното състезание се проведе за пръв път в димитровградското село. Надпреварата бе част от програмата на Националния фолклорен събор “Читалището-Храм на българския дух“ и „Седмицата на Ботев“.


Коментари

Гледайте също