Новини 2 June 2022

  • 2 June 2022
  • 2.8k Преглеждания

Осъдиха условно стрелеца от село Сърница
2 години и половина условно с 4 години и половина изпитателен срок получи от Районен съд – Хасково 55-годишният Бейсим Салиф от село Сърница. Наказанието бе наложено от съдия Мартин Кючуков, който одобри споразумението между прокурора и адвоката на подсъдимия.



2700 са мигрантите от бежанския център в Харманли, които са избягали и няма информация за тях
2 700 мигранти са избягали от лагера в Харманли от началото на годината досега. Това съобщиха депутати от Комисията за контрол на службите, които днес бяха на посещение в най-големия лагер в страната. Какво още беше констатирано при проверката, вижте.


Хасково почете паметта на Христо Ботев
Хасково почете паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България с военни почести и ритуал по поднасяне на венци и цветя. Днес се навършват 146 години от гибелта на поета-революционер.


Смолян се поклони пред паметта на Ботев и загиналите за свободата
И смолянчани се поклониха пред паметта на Христо Ботев и хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на родината. Церемонията се състоя на площад "Свобода".


Как отбелязаха Деня на Ботев и загиналите за свободата на България в Кърджали?
В Кърджали отбелязаха Деня на Ботев и загиналите за свободата на родината с поднасяне на венци и цветя в знак на почит. Как реагираха хората в Градската градина по време на сирените, вижте във видеото.


Няма наплив на украински бежанци от морето към Хасково
На територията на област Хасково, по правителствената програма, са настанени 29 бежанци. Те са в хотел в Минерални бани. 17 от тях са възрастни, а 12 са деца. Програмата осигурява по 15 лева на ден за един човек. В сумата са включени храна и нощувка.



Над 150 украински бежанци са настанени в държавни бази в Пампорово
Около 70 бежанци от Украйна пристигнаха вчера в Пампорово. Te бяха настанени в базите на Агенция пътна инфраструктура и на Министерски съвет. Днес се очаква да пристигнат още 80 души. Близо 20 от първоначално настанените украинци вече са напуснали областта. Част от останалите пък усилено си търсят работа.



Авария остави за трети ден без вода голяма част от вилна зона „Кенана“
Авария остави за трети ден без вода по-голямата част от вилна зона „Кенана“. Водопроводът, който е стар и амортизиран, се е спукал на ново място, само ден след направен ремонт


Ден на отворените врати в професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково
Куп лакомства посрещнаха седмокласници в Ден на отворените врати в професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково. Поради големият интерес инициативата ще бъде повторена и утре.


50 дръвчета бяха посадени край село Гълъбец
50 дръвчета бяха посадени край главния път между Хасково и Кърджали. Акцията е дело на служители на Електроенергийния системен оператор. Инициативата е по повод Деня на енергетиката.


Литургия, литийно шествие и водосвет на Възнесение Господне в Хасково
Българската православна църква чества днес големия празник Възнесение Господне. На Спасовден в Хасково имаше литийно шествие, водосвет и литургия.


Параклисът „Възнесение Господне“ в село Резбарци отбеляза своя храмов празник
Храмов празник днес честваха и в кърджалийското село Резбарци. По повод Възнесение Господне бяха отслужени литургия и водосвет.


Детска дискотека събра стотици на Кенана
Стотици деца и възрастни се забавляваха на откритата дискотека в парк Кенана по повод 1 юни. Тя бе под надслов „Празник на детето. Празник на мира!“ Атмосфера от събитието, вижте в репортажа.


СК по борба "Ангел войвода" организира турнир за Детска купа "Хасково"
Млади борци от страната ще се включат в турнира за Купа „Хасково“. Организатор е местният клуб „Ангел войвода“. Турнирът ще се проведе в събота.


Мария-Магдалена Кирева ще участва на ЕП в Тирана
Мария-Магдалена Кирева ще се опита да донесе още един медал за страната ни от Европейското първенство по вдигане на тежести в Албания. Хасковлийката излиза на подиума тази вечер.


Коментари

Гледайте също