Новини 3 June 2022

  • 3 June 2022
  • 2.4k Преглеждания

Протестиращи от транспортния бранш поискаха оставката на министър Николай Събев
С искане на оставката на министъра на транспорта Николай Събев протестиращи от бранша блокираха границата с Турция. Хората поискаха среща с ресорния министър и вземане на спешни мерки за справяне с проблема с опашките от ТИР-ове на граничния пункт.



Хасковски полицаи искат увеличение на заплатите
Хасковски полицаи излязоха на протест. Причина за недоволството са ниските заплати и липсата на комуникация с ръководството на Министерството на вътрешните работи.


И служителите на МВР в Кърджали излязоха на протест
И служителите на МВР в Кърджали излязоха на протест, за да поискат по-високи заплати и подобряване условията на труд. Сред протестиращите имаше представители на полицията, пожарната, гражданска защита и надзиратели.


Близо 45 000 фалшиви стоки разкриха на Капитан Андреево
Близо 45 000 стоки с лого на защитени търговски марки иззеха на Капитан Андреево. Образувана е полицейска преписка в Районното управление в Свиленград.


Повишиха цените на шофьорските курсове в Кърджали!
Автоинструктурите в Кърджали повишиха цените на шофьорските курсове. Увеличението е с около 30%. Една от основните причини е ръстът на цените на горивата.


Областният Хумчев: Комуникацията с АПИ е лоша, трябва ли да вдигнем областта на протест, за да ни чуят
Въпреки обещанията на Пътната агенция за ремонти на над 100 километра пътища в Смолянска област през тази година, строителни дейности още не са започнали. Областният управител Емил Хумчев изрази разочарованието си от лошата комуникация с агенцията. Той продължава да настоява ремонтите да започнат час по-скоро. Междувременно от спешно укрепване се нуждаят още пътни участъци.


Млада учителка оставя големият град, за да преподава в село Смилян
От една година колективът на основното училище в Смилян има своето най-младо попълнение. Вили Паликарова оставя големия град, за да стане преподавател по български език и литература в местното училище. Какво е накарало младия педагог да се върне на село, разказват кореспондентите ни.


810 посетиха хасковския музей през май
Расте интереса към експозициите в хасковския музей. 810 души са преминали през културната институция за миналия месец. Най-голям дял на посетителите е този на учениците.



Хасковската езикова гимназия с приз "Предприемчиво училище" на България.
Наградиха хасковската езикова гимназия с приза "Предприемчиво училище" на България. Конкурсът е на международната организация „Джуниър Ачийвмънт“. Отличието е било връчено от заместник-министърът на образованието и науката Мариета Георгиева.


Мария-Магдалена Кирева с медал от европейското първенство по вдигане на тежести.
Мария-Магдалена Кирева донесе първи медал за България при жените на европейското първенство по вдигане на тежести. Хасковлийката се класира на второ място в движението изхвърляне. В изтласкването Кирева бе четвърта. Българската състезателка завърши на четвърто място и в двубоя


Коментари

Гледайте също