Новини 6 June 2022

  • 6 June 2022
  • 3k Преглеждания

Оставиха за постоянно в ареста 50-годишен хасковлия, заради контрабанда на марихуана
50-годишен хасковлия с отнета шофьорска книжка се опита да пренесе голямо количество марихуана през границата. Срещу Димо Деянов са повдигнати две обвинения. Днес в хасковския окръжен съд се гледа мярката за неотклонение на стария познайник на полицията.



Мъж изпадна в кома след семеен скандал
44-годишен мъж е с опасност за живота след семеен скандал в хасковското село Узунджово. Той е транспортиран за лечение в пловдивска болница.



Ремонтите на четири отсечки от републиканската пътна мрежа в Смолянско все пак започват
Повече от 60 километра републикански пътища в Смолянска област ще бъдат ремонтирани това лято. Строителните дейности ще стартират след настояването на областния управител Емил Хумчев пред Агенция пътна инфраструктура



Разширеният обхват на Синята зона - в сила от 14 юни, засилват контрола върху нарушителите!
Обхватът на Синята зона в Кърджали официално бе разширен. Това се случи на последното заседание на Общинския съвет. Приети бяха промени в Наредбата за транспортната дейност.


Ученици на посещение в Административния съд в Хасково
Ученици показаха знания във викторината „Аз познавам правото“. Тя бе част от инициативата Ден на отворените врати в Административния съд в Хасково. Младежите се запознаха и с работата и функциите на съдебните служби.


Интерактивна зала представя ценни археологически находки край Златоград
Нова интерактивна зала беше открита в Археолого-етнографския музей в старата част на Златоград. Заедно с това се състоя дискусия за развитието на културно-историческия туризъм, в която участваха директори на регионални музеи , археолози и кметове.



Джесика Лешников откри с концерт "Дните на Ари"
Внучката на големия български тенор Аспарух Лешников изнесе концерт в Хасково. С него бе поставено началото на тридневния празник, с който Хасково отбеляза 125 години от рождението на именития певец.


Кристин Кръстева срази конкурецията и спечели златото на ДЛОП по спортна гимнастика във Варна
Кристин Кръстева разби конкуренцията и стана републикански шампион по спортна гимнастика. Хасковлийката триумфира в многобоя, както и в битката на отделните уреди.


"Саяна Хасково" ще изиграе 5 контроли преди началото на новия сезон
„Саяна Хасково“ уреди 5 контроли за предсезонната си подготовка. Част от проверките са срещу отбори от Втора лига.


Детският футболен турнир „Paradise cup“ събра таланти от цялата страна
Футболна академия „Арда - 1924“ бе домакин на мащабен детски турнир по футбол. Участие записаха отбори от различни краища на страната.


Близо 80 състезатели се включиха в първото издание на турнира по борба за Детска купа "Хасково"
Виктор Балабанов спечели купата за най-техничен състезател на турнира по борба, който се проведе в Хасково. Възпитаникът на местния клуб „Ангел войвода“ триумфира при децата в категория до 38 килограма. Участие в турнира записаха близо 80 състезатели.



Коментари

Гледайте също