Новини 7 June 2022

  • 7 June 2022
  • 1,710 Преглеждания

Съдът отхвърли жалбите на частната лаборатория за фитосанитарен контрол на ГКПП "Капитан Андреево"
Административните съдилища в София и Хасково отхвърлиха като неоснователни жалбите от лабораторията за фитосанитарен контрол на границата срещу Българската агенция по безопасност на храните. Разпореждането не е окончателно.



2 катастрофи край Зеленчуковия пазар в Хасково за по-малко от 24 часа
Отнето предимство доведе до катастрофа на моста край зеленчуковия пазар в Хасково. При инцидента няма пострадали хора.



630 първолаци са класирани за прием в хасковските училища, 49 чакат втория етап
630 първокласници са класирани за прием в училищата в Хасково. Близо 40 деца ще чакат второто класиране. В момента тече записването след първия етап. То ще продължи до 9-ти юни.


Хасковска област е на 22-ро място по резултати от матурите в четвърти клас
Слабо представяне на четвъртокласниците в Хасковска област на Националното външно оценяване. Това показват резултатите от малките матури, които се проведоха в края на месец май. Данните изнесе Министерството на образованието и науката.



Откриха обновеното отделение по ортопедия и травматология в МБАЛ“Д-р Ат.Дафовски“
Изцяло обновеното травматологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали бе открито днес. За ремонта са били отпуснати средства от Министерството на здравеопазването в размер на 150 000лв.


"ВиК"-Смолян: Отчитаме значителен напредък по изпълнението на водния цикъл
Значителен напредък при изпълнението на втория воден цикъл в Смолян. От днес е открита и строителна плащадка за втория етап на подмяната на водопроводи. Работи се и по предстоящата рехабилитация на колектора.



Без опашки и напрежение изплащат пенсиите в Хасково
Без опашки и напрежение започна изплащането на пенсиите в пощата в Хасково. От днес то отново ще се извършва по електронен път. След хакерската атака през април се наложи пощите да останат без система, а изплащането на парите ставаше с хартиени списъци.


2 млн. лв. повече приходи от корпоративни данъци в НАП Хасково
На 30 юни изтича срокът за подаване на годишни декларации за дължими корпоративни данъци. Това напомнят от НАП-Хасково. Документите се подават изцяло онлайн през Портала за електронни услуги.


Ден на отворените врати в ПГДС"Цар Иван Асен II"
Все повече седмокласници проявяват интерес към специалностите на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“. Днес в учебното заведение бе организиран Ден на отворените врати, където ученици от града се запознаха с професиите и условията за реализация, които предлага училището.


Величието на българския пластичен дух се представя в изложба в Смолян
Уникална изложба "Величието на българския пластичен дух" беше открита в Художествената галерия в Смолян. Подбрани са едни от най-добрите произведения от 60 известни художници и скулптори.


Тимът на „Арда“ стартира лятната си подготовка под ръководството на Александър Тунчев
Футболният отбор на „Арда“ стартира лятната си подготовка под ръководството на Александър Тунчев. В щаба му влизат Веселин Минев и Тодор Попов. Тимът от Кърджали представи и две нови попълнения – Пламен Крачунов и Джунейт Али.


БК "Хасково" стартира срещу "Чардафон" на финалния турнир на баскетболната "Б" група
Баскетболният тим на Хасково стартира битката във финалния турнир на „Б“ група с мач срещу „Чардафон“. Двубоят е в петък.



Ирен Саръбоюкова и Стела Гешева ще участват на Балканското първенство по лека атлетика
Ирен Саръбоюкова спечели титлата на скок височина на Държавния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години. Състезателката на „Хеброс“ спечели и бронзовия медал на дългия скок. След по-малко от седмица възпитаничката на Димитър Карамфилов ще участва на Балканското първенство в Черна гора.


Коментари

Гледайте също