Новини 8 June 2022

  • 8 June 2022
  • 2.8k Преглеждания

ИТН излиза от управляващата коалиция
Слави Трифонов обяви с видеосъобщение в социалните мрежи, че изтегля министрите си от управляващата коалицията. Изненадващата новина попари държавата. Основните причини, изтъкнати от лидера на ИТН са две: несъгласие с политиката на премиера по въпроса за Северна Македония, както и актуализацията на бюджета в частта й, свързана с изтеглянето на нови заеми.



Шофьор на автобус почина зад волана, пострадаха 5-ма пътници
5-ма души пострадаха при катастрофа на автобус край Харманли. До инцидента се е стигнало след като на шофьора му прилошало и излязъл от пътя. 65-годишният водач е починал. Няма опасност за живота на ранените пътници.



Хасковският окръжен съд ще разгледа дело за контрабанда на хероин за 1 млн. лв
Хасковският окръжен съд ще разгледа дело за контрабанда на хероин за 1 млн. лв. Случаят е прехвърлен от Варненския апелативен съд. Наркотикът е открит през февруари на магистрала Тракия, но е внесен в страната през ГКПП Капитан Андреево.


РУО-Хасково изготвя анализ на резултатите от НВО в 4-ти клас
Заради ниските резултати на матурите в 4-ти клас от Регионалното управление на образованието в Хасково ще извършат анализ на дефицитите на учениците. Идеята е пропуснатият материал да бъде наваксан през лятната ваканция. Междувременно днес излязоха резултатите и на абитуриентите, но те също са на дъното на класацията.


Област Кърджали - на дъното по резултати от НВО за 4-ти клас
Област Кърджали е на едно от последните места по резултати от Националното външно оценяване при четвъртокласниците. Близо 40% от явилите се на изпитите по математика и български език са оценени със слаб 2.


С между 5 и 10% поскъпнаха медикаментите без рецепта
Ръст на цените на лекарствата отчитат фармацевти в Хасково. Покачват се цените основно на медикаменти и хранителни добавки, които се предлагат без рецепта. В аптеките отчитат липса и на някои лекарства. От пазара напълно са изчезнали препаратите срещу паразити.



В какво състояние са гробищните паркове в Хасково дни преди Черешова задушница?
Буйна растителност е обхванала гробищните паркове в Хасково дни преди Черешова задушница. Пътищата на места пък са осеяни с дупки.



На улица "Перелик" в Смолян тече основен ремонт, чакан близо 40 години
Основен ремонт се извършва на улица "Перелик" в новия център на Смолян. Това се случва за пръв път откакто отсечката я има.


Обявиха обществена поръчка за почистване на нерегламентирани сметища в Хасково
Община Хасково обяви обществена поръчка за почистване на нерегламентирани сметища. Прогнозната й стойнст е 120 000 лева, а продължителността е 12 месеца.


Най-голямата болница в Източните Родопи отбеляза тържествено 90-годишния си юбилей
Най-голямата болница в Източните Родопи „Д-р Атанас Дафовски“ отбеляза тържествено 90 години от създаването си. На церемонията по повод юбилея, бяха връчени множество отличия.


Близо 200 деца и младежи ще участват в конкурса "Широка лъка пее, свири и танцува"
Тази събота и неделя родопското село Широка лъка ще се превърне в столица на фолклорното изкуство. Четвъртото издание на Националния конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува" ще събере близо двеста участници от цялата страна.


Архитекти от Хасково представят изложба за втора поредна година
За втора поредна година от Камарата и Съюза на архитектите в Хасково със съдействието на общината представят „Архитектурна изложба“. Експозицията ще бъде официално открита на 13 юни от 18,00 часа в галерия „Форум“.


Юсеин Радж отпадна още в първи кръг на ДЛП по бокс за младежи
Юсеин Радж отпадна от Държавното първенство по бокс за младежи. Състезателят на хасковския клуб „Севдалин Василев“ записа поражение от Марио Радев.


Грациите на "Калия" с призови класирания на турнира "Диляна Прима"
Поредни призови класирания за грациите на „Калия“. Успехите бяха постигнати в рамките на турнира „Диляна Прима“.



Коментари

Гледайте също