Новини 13 June 2022

  • 13 June 2022
  • 2.7k Преглеждания

Хасково се включи в националния протест на служителите на НЗОК
Служители на Регионалната здравноосигурителна каса в Хасково излязоха на мирен протест. Исканията на медицинските работници са увеличение на заплатите с 10 % и осигуряване на минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в Националната здравноосигурителна каса



Служителите на РЗОК в Кърджали също излязоха на протест
Работещите в Регионалната здравно-осигурителна каса в Кърджали също се присъединиха към колегите си от страната. С едночасов протест те настояха за увеличение на трудовите им възнаграждения.


Над 1 000 000 недекларирани евро в тайник на автобус откриха митническите служители на Капитан Андреево
Недекларирана валута за над 1 900 000 хиляди лева откриха при проверка на граничен пункт Капитан Андреево. Парите са намерени в тайник на автобус, пътуващ от Германия за Турция. По случая е образувано бързо производство.



Иво Димов: В държавата е пълна каша
Липсата на яснота за Програмата за енергийна ефективност и неприетите през миналата седмица предложения за промяна в Закона за обществените поръчки, възпрепятстват работата на общините. Това заяви на пресконференция кметът на Димитровград – Иво Димов. Според него в държавата в момента е пълна каша.



Близо 2000 седмокласници ще се явят на Националното външно оценяване утре.
Близо 4 000 ученици в седми и десети клас от Хасковска област ще се явяват на Националното външно оценяване. Утре е изпита по български език и литература, а на 16-и юни е по математика.


Областен съвет прие плановете за развитие на смолянските общини
На областен съвет днес бяха представени и одобрени плановете за развитие на общините в Смолян до 2027 година. Кметовете, участници в срещата, дадоха предложения за законодателни промени, които да подпомогнат работата им.


В Гарваново честваха празника Свети Дух
На големия християнски празник Свети Дух в Гарваново отслужиха литургия и водосвет. За здраве на жителите на хасковското село бе раздаден курбан.


Пътят до параклиса „Св.Дух“ над Кърджали – труднопроходим, храмът остана затворен
Параклисът „Св. Дух“ край Кърджали остана затворен. Пътят до храма се оказа недостъпен за много миряни, дошли да уважат празника.


Цинично: Вместо да си вземеш боклука, го хвърляш върху съседния гроб
В Смолян гробищните паркове са потънали в буйна растителност и отпадъци. Освен по алеите боклуци са изхвърлени и върху част от самите гробове.


Любителите на "Москвич" се събраха в Хасково
Автомобил от 57-ма година, кола на Народната милиция и такава с изключително рядък двигател. Това бяха само част от експонатите, които хората можеха да видят на националния събор на ретро автомобилен клуб „Москвич“. Той се проведе в центъра на Хасково.


Близо 1000 танцьори от цялата страна се събраха на „Хайдушка софра“ в Хасково
Повече от 30 любителски танцови клуба се включиха във фестивала „Хайдушка софра“. Той се провежда за 9-та година в Хасково. През почивните дни в зала "Дружба" се събраха стотици танцьори, които представиха българския фолклор.


Посрещнаха тържествено шампионите от баскетболния 'Хасково"
Посрещане по шампионски за баскетболния отбор на Хасково. Воденият от Янко Желев тим спечели за втора поредна година титлата в „Б“ група. Каква бе атмосферата в зала „Дружба“ днес вижте в следващите минути.


Джудистите на СК "Хасково" с поредни супехи
Успехи за хасковските джудисти. Тимът завърши на второ място в отборното класиране на международния турнир „Кодокан Оупън“.


Коментари

Гледайте също