Новини 16 June 2022

  • 16 June 2022
  • 2.8k Преглеждания

ОД БХ-Хасково започва проверка по случая с нахапаното дете
Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково се самосезира за инцидента в село Въгларово след като дете беше нахапано от куче и е с опасност за живота. От днес по случая тече проверка.



Измама в Интернет с апартаменти за отдаване под наем
Измама в интернет с апартаменти за отдаване под наем на родното Черноморие. Жена предлага евтина квартира с фалшиви снимки и иска капаро. Оказва се обаче, че публикуваният апартамент е в Пловдив и се отдава под наем от агенция . На схемата е попаднало семейство от Димитровград, което за щастие се усъмнило и не превело исканите пари.


Очакват добра реколта от пшеница в Хасковско
Средно по 500 кг пшеница от декар очакват в област Хасково от новата реколта. Това съобщиха на пресконференция днес от дирекция Земеделие. Близо 20 дка са пропадналите от градушката земеделски площи.


Започна обществено обсъждане за закриването на съда в Тополовград
Обществено обсъждане за закриването на съда в Тополовград и сливането му с този в Харманли се проведе днес в зала Хасково. Срещата бе организирана от Висшия съдебен съвет. На нея присъстваха съдии, прокурори, адвокати и полицаи. Оказа се, че единствените, които подкрепят тази идея са магистратите от ВСС.


И в Рудоземско има нови щети от дъждовете, а старите още не са отстранени
Паднали подпорни стени и изнесена пътна настилка са част от щетите нанесени по инфраструктурата в Община Рудозем. Кметът Румен Пехливанов се оплака от бавните процедури, които възпрепятстват възстановяването.


Благоустрояват входа на Момчилград от посока Кърджали
Община Момчилград е на път да обнови изцяло облика на входа на града. Мястото трябва да бъде благоустроено, тъй като последния ремонт е от преди десетилетия.


Учениците от 7-ми и 10 клас се явиха на НВО по математика
Учениците в 7-ми и 10 -ти клас положиха и втория изпит по математика в рамките на Националното външно оценяване. Повече от 220 деца от Област Хасково не се явиха на препитването днес.


Сезонът на гъбите в Смолянско тръгна, изкупните цени се менят всеки ден
Заради студената пролет сезонът на диворастящите гъби в Смолянско се забави с около месец. Постоянните дъждове през юни пък се отразяват на качеството. Затова в пунктовете рядко постъпва първокачествена манатарка. Цените се менят всеки ден и с напредването на сезона стоката поевтинява.


В Кърджали бе представена фотокнигата „Последният човек на Родопите“
Фотокнигата “Последният човек на Родопите” бе представена в Регионална библиотека „Никола Вапцаров“ в Кърджали. Авторът Валерий Пощаров посвещава години в скитане из планината, за да документира едни от последните обитатели в обезлюдените села.



Уличен театър забавлява децата на Хасково в центъра на града
Уличната комедия „Портокалите или любовта към ..„ събра малки и големи пред галерия „Форум“. Забавният спектакъл е част от програма на фестивала „Театър, обичам те“.


"Арда" гостува на ЦСКА-София в първи кръг на футболното първенство
„Арда“ стартира новия сезон с мач срещу ЦСКА-София. В първи кръг кърджалийци са гости.



Спрягат Костадин Ничев за ново попълнение на ФК "Крумовград"
Футболният „Крумовград“ продължава със селекцията за дебютния си сезон във Втора лига. Сред сочените за нови попълнения в тима е опитният бранител Костадин Ничев.


Каратеките на "Торнадо" с 8 отличия от две състезания в Хърватска
Каратеките на „Торнадо“ с поредни успехи. Хасковлии завоюваха отличията в рамките на две големи първенства в Хърватска.


Коментари

Гледайте също