Новини 17 June 2022

  • 17 June 2022
  • 3k Преглеждания

Затварят част от ул."Македония", заради подмяната на водопровод
Започна подмяната на водопровода по ул.Македония в Хасково. Средствата за реконструкцията са отпуснати от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и са в размер 529 000 лева.



Хасковлии притеснени от политическите трусове, очакват избори наесен
Хасковлии са на мнение, че наесен ще има нови избори, заради политическите страсти през последните дни. Някои подкрепят правителството. Според тях освобождаването на председателя на Народното събрание Никола Минчев е преврат. Други пък смятат, че нито една от партиите не заслужава доверие.



Ремонтират 7 улици в Димитровград
Обществена поръчка за ремонт на улици обявиха от община Димитровград. Тя е на стойност близо 1 милион и 500 хиляди лева без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 6-и юли.



Кирил Асенов: “ Не сме съкратили нито един служител, но не сме вдигали заплатите“
Политическата криза в страната ще задълбочи икономическата. Това смятат работодатели в Смолян. Може ли да се стигне до масово съкращаване на работници в региона? Отговаря Кирил Асенов -собственик на най-голямата машиностроителна компания в смолянско.



Организират благотворителен концерт в помощ на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания
Благотворителен концерт в помощ на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания организират в Хасково. Чрез инициативата ще се съберат средства за закупуване на оборудване за рехабилитация. Организатори са Движение „Българско семейство“.


Майстори-кулинари готвят благотворително за болно момиче, събират пари за лечението му
Професионалните готвачи в Смолян се обединиха за добра кауза. Искат да помогнат за лечението на 22-годишната Габриела Хаджийчева, дъщеря на техен колега. По време на празника на Смолян тази вечер и утре майсторите-кулинари ще готвят благотворително.


Официално откриха Международния танцов фестивал "Вълшебен свят"
Тридневният танцов фестивал „Вълшебен свят“ бе официално открит. Форумът ще се проведе едновременно на 3 сцени в Хасково. Гала бест концертът е в неделя от 19 часа в читалище „Заря“.



Отварят общинския басейн в Димитровград
На 20 юни стартира новият плувен сезон на басейн "Химик" в Димитровград. Общината е подготвила специална програма, в която ще бъдат показани спасителни демонстрации и видове плуване от БЧК - Хасково.


Стъклен експонат на жена в естествена големина подпомага здравното образование на малки и големи
Стъклена жена в реален размер и с дикторски глас провокира интереса на посетители в Кърджали от цялата страна. Експонатът се намира в т. нар. „Дом на здравето“, който вече няколко десетилетия подпомага здравното образование на малки и големи.


Езерото с водните лилии в района на Момчилград привлича все повече туристи
Единственото естествено находище на водни лилии в област Кърджали привлича все повече туристи. Особен интерес се наблюдава от началото на месец юни, когато започва и цъфтежа на красивите растения.


За пореден път СК "Аякс" организира турнира за Купа "Антон Колев"
Поредното издание на турнира за Купа „Антон Колев“ ще се проведе утре в Хасково. Силовата надпревара ще е в движенията вдигане от лег и мъртва тяга. За първи път шампионите във всяка категория ще бъдат определени по системата Уилкс.



"Родопа" стартира подготовка на 23 юни
„Родопа“ стартира подготовка на 23 юни. Смолянчани ще изиграят шест контроли.



Коментари

Гледайте също