Новини 21 June 2022

  • 21 June 2022
  • 2.7k Преглеждания

Поставят ново улично осветление в хасковския квартал "Болярово"
Хасковският квартал „Болярово“ е с ново, енергоспестяващо улично осветление. Предстои лампите във Въгларово, Гарваново и Клокотница също да бъдат подменени. Вече са изградени и фотоволтаици, които ще захранват осветлението.



Поредно обгазяване на Димитровград
Димитровград отново бе обгазен със серен диоксид. Завишение 3 пъти над нормата бе засечено във въздуха вчера следобед. От Регионалната инспекция по околната среда и водите съобщиха, че е извършена проверка в ТЕЦ „Марица 3“.


Дете и шофьор са с опасност за живота след катастрофи в Хасковска област
Две тежки катастрофи са станали в Хасковска област. Това съобщават от полицията. Дете и мъж са с опасност за живота.


Без плувно лято в Кърджали за трета поредна година
В Кърджали отново няма да има плувно лято. Общинският комплекс „Арпезос“ ще остане затворен за поредна година. Каква е причината за това, вижте във видеото.


Кариерно ориентиране по актьорско майсторство бе организирано в хасковския театър
Кариерно ориентиране по актьорско майсторство бе организирано в хасковския театър. Младежите можеха да задават своите въпроси към преподавател по театрално изкуство от Исландия.


Спектакъл срещу дрогата бе представен в Младежки център Хасково
Ученици се запознаха с вредите от използването на наркотици чрез театрален спектакъл. Проведена бе и дискусия относно опасните вещества и употребата им сред младото поколение.



Рони Ромеро гвоздеят в програмата на Хасково Рок 2022
Вокалист на Rainbow забива на тазгодишното издание на „Хасково РОК“. Рони Ромеро е гвоздеят в програмата на фестивала.



9 пълни отличници от випуск 2022 изпрати Природо-математическата гимназия в Смолян
На официално тържество в Родопския драматичен театър зрелостниците на Природо-математическата гимназия в Смолян получиха дипломите си. Сред тях има девет пълни отличници, които бяха наградени с плакети и стипендии.


Каменната сватба – природният феномен край Кърджали...
В началото на туристическия сезон една от природните забележителности край Кърджали Каменната сватба привлича туристи от близо и далеч. Според наблюдатели обаче, потокът от хора тази година е по-слаб.



За 10-та година Фестивалът на дивите цветя събира любители на природата в селата от горното поречие на Арда
Деца от село Смилян се забавляваха на открито, като рисуваха върху камък. Ателието е част от Фестивала на дивите цветя. Освен занимания за малчуганите са включени и различни турове за любителите на природата в околността.


Атанас Кръстев се завърна на "Ямача"
„Саяна Хасково“ привлече Атанас Кръстев. През миналия сезон защитникът носи екипа на втородивизионния „Етър“ - Велико Търново.


"Арда" пристигна в Боровец, където ще протече втората част от предсезонната подготовка на тима
„Арда“ започна втория етап от подготовката си. Отборът, воден от Александър Тунчев, пристигна в курорта Боровец, където ще продължи с тренировките.



Без тротинетки и бебешки колички по лекоатлетическатана писта на стадион "Младост"
Разрешиха използването на лекоатлетическата писта на комплекс „Младост“ и на спортуващите, които не са картотекирани в даден клуб. Тези, които желаят да се възползват от възможността, могат да го направят в определени часови и при спазване на изисквания.


Коментари

Гледайте също