Новини 22 June 2022

  • 22 June 2022
  • 2.6k Преглеждания

Бежанци от Украйна започват работа в Областна администрация
Трима украински бежанци ще бъдат наети на работа в Областната администрация в Хасково. Те са пребиваващи с временна закрила на територията на областта.



Задържаха 41-годишен мъж за каналджийство.
Задържаха 41-годишен мъж за каналджийство. Той е бил открит в района на свиленградското село Младиново, да превозва с лек автомобил 4-ма сирийци, без документи.


Пътен инцидент с моторист доведе до саморазправа в Димитровград
Пътен инцидент с моторист и последвала физическа саморазправа между водачи в Димитровград. Няма сериозно пострадали при катастрофата. Служители на Пътна полиция регулираха за кратко движението по бул. „Димитър Благоев“.



2100 кутии с цигари задържаха на МП "Капитан Андреево"
42 000 къса контрабандни цигари задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Стоката е открита във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация.


Откриха мястото на аварията, оставила Чуково дни наред без вода
Откриха аварията, оставила без вода момчилградското село Чуково, в продължение на няколко дни. От ВиК ще се опитат да я отстранят до края на седмицата.



Възможностите за бизнес отношения между България и Румъния бяха обсъдени на среща в Община Хасково.
Възможностите за бизнес отношения между България и Румъния бяха обсъдени на среща в Община Хасково. Инициативата е на двустранната търговска камара между двете държави. Целта е да се подпомага и насърчава търговията между компании в различни икономически сектори.



Туристическият бранш разработва българо-гръцки трансгранични маршрути
Интepнeт плaтфopмa щe пpeдcтaвя oбoбщeнa инфopмaция зa възмoжнocтитe зa тypизъм в бългapo-гpъцĸия тpaнcгpaничeн peгиoн. Това съобщиха от Регионалната туристическа асоциация "Родопи" в Смолян.


Павел Иванов представи изложбата "В новия дом"
„В новия дом“. Така е озаглавена изложбата, която представи днес в Хасково Павел Иванов. Картините са подредени в художествена галерия „Форум“.



Дни на отворените врати са организирани в ПГЛП "Райна Княгиня"
Седмокласници разпознаваха литературни герои в Професионалната гимназия по лека промишленост“Райна Княгиня“ в Хасково. Учениците участваха в забавна викторина и получиха много награди.


Смолянското СУ "Св.Св.Кирил и Методий" се сдоби със звезда
Звезда от съзвездието Голяма мечка вече носи името на светите братя Кирил и Методий и е посветена на едноименното смолянско средно училище. Голямата изненада директорът Росица Шехова получава, като подарък от випуск 1992-ра.


Родопите – изобилие от минерали, оценявани високо и от чужденците
Родопите са най-доброто място в страната за търсене на редки минерали, твърди Марин Чолаков от Кърджали. Години наред той се занимава с геологията на района. Откритите уникати представя на изложения в чужбина.


Делчо Корчев: Целта ни е да побеждаване във всеки мач
„Целта ни е да побеждаване във всеки мач“. Това заяви за еТВ членът на Управителния съвет на „Саяна Хасково“ Делчо Корчев. От ръководството на „червено-белите“ продължават с политиката в състава да се налагат местни футболисти.


БК "Хасково" привлече Вангел Илиев
Баскетболният „Хасково“ привлече най-добрия играч на „Хебър“ през миналия сезон. Към шампионите на „Б“ група се присъедини Вангел Илиев.


Коментари

Гледайте също