Новини 24 June 2022

  • 24 June 2022
  • 2.7k Преглеждания

4-ма души пострадаха при серия от катастрофи в Хасково
Серия катастрофи в Хасково и региона през днешния ден. При 4 инцидента пострадаха 4-ма души. Измежду тях пешеходец и дете на 2 години.



Настояват за изграждане на нова система за ранно оповестяване в Хасково
Нова известителна система да бъде изградена в Хасково. Такова предложение бе направено на заседание на Областния съвет за намаляване на риска при бедствия. На срещата бе приета и програмата за намаляване на риска от бедствия за периода 2021 – 2025 година.



"Задържане под стража" за 47-годишен мъж, опитал се да пренесе над 9 кг. марихуана в Турция
Окръжен съд-Хасково остави за постоянно в ареста 47-годишен български граждани. Той е обвинен за контрабанда на малко над 9 килограма марихуана. Мъжът се е опитал да пренесе дрогата през граничен пункт „Капитан Андреево“. Наркотикът е на обща стойност 36 080 лева.


Близо 900 000 лв. за ВиК инвестиции в хасковско
Близо 900 000 лв. са заложени в инвестиционната програма на ВиК за тази година. Тя бе приета на Извънредно заседание на ВиК асоциацията. В него участваха представители на 5 общини в региона.



Гейзер бликна на хасковския бул. "Васил Левски"
Гейзер бликна на хасковския бул. „Васил Левски“. Явлението обаче не е дело на природата, а в следствие на ВиК-авария. Заради проблема, живеещите в района на АГО имаха нарушено водоподаване.


Десетки липи в парк „Арпезос-Север“ са изпочупени и дори повалени
Десетки липи в един от парковете на Кърджали са с изпочупени клони. Някои от дърветата дори са повалени. Вероятната причина за вандалската проява е събирането на липа за продажба.


Закъсал автобус на градски транспорт затрудни движението на кръстовището до пазара
Закъсал автобус затрудни движението на кръстовището до зеленчуковия пазар. Няма пострадали хора.



С 30% поскъпнаха нощувките в Смолянско, въпреки това очакванията са за силен летен сезон
С до 30% вече са увеличени цените на нощувките в планинските курорти, в зависимост от категорията на местата за настаняване. Въпреки това очакванията на туристическия бранш в смолянско са за силен летен сезон.


Хасково отпразнува Еньовден с музикална програма
Еньовден е! Ритуал по минаване под венец от билки и цветя бе извършен в центъра на Хасково. В програмата по случай празника участваха малчуганите от детска градина "8-ми март" и танцьорите от ансамбъл „Южняче“.



Средновековният манастир „Св. Йоан Предтеча“ в Кърджали отбеляза тържествено своя храмов празник
На Еньовден множество миряни изпълниха манастира „Св.Йоан Предтеча“ в Кърджали, за да отбележат храмовия му празник. Гости на православната обител бяха Знеполският епископ Арсений и камерна формация с диригент Дорис Хофман.


Улично престъвление изненада хасковлии
Улично представление изнесоха днес в центъра на Хасково студенти по театрално изкуство в Нов български университет. Младите актьори участват в програмата на фестивала „Сцена на края на града“.



Христо Христов ще участва на Европейската купа по джудо в Босна и Херцеговина
Христо Христов ще участва на Европейската купа по джудо в Босна и Херцеговина. Състезанието стартира утре.


ФК "Родопа" започна лятната си подготовка, ще търси място в челната петица на групата
Класиране в топ 5 на футболното първенство. Това е целта, която си поставиха на старта на предсезонната подготовка от "Родопа"- Смолян. Единственото ново попълнение в тима е 18-годишният Маноел Башев, който за последно игра за "Царско село".


Хасковлия триумфира на откритото Европейско първенство по антишах
Хасковлия спечели титла на откритото Европейско първенство по антишах. 23-годишният Преслав Петков триумфира в малко познатия вариант на играта на шампионата в Амстердам. В същото време Преслав и близнакът му Ростислав продължават да трупат успехи и в първенството по стандартен шах в Дания. Разказваме сега.


Коментари

Гледайте също