Новини 27 June 2022

  • 27 June 2022
  • 2.7k Преглеждания

Шофьор пострада при верижна катастрофа в Хасково
Верижна катастрофа затрудни движението на пътя от Хасково за село Манастир. Инцидентът стана на обяд. Пострадал е единият от шофьорите.



Избраха Миглена Тянкова за член на ВСС
Председателят на Хасковския окръжен съд - Миглена Тянкова е вече член на Висшия съдебен съвет. Тя и още петима нейни колеги от други области на страната са избрани за професионалната квота измежду 15 кандидати.



Контрабадни злани ленти с общо тегло близо 7 кг задържаха на границата
Златни ленти за близо 760 000 лева задържаха на "Капитан Андреево". Стоката е била намерена в чанта, собственост на 47-годишен турски гражданин. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.


Педагогиката е една от най-желаните специалности сред кандидат-студентите в Хасково
Около 700 младежи са преминали през кандидат-студентската борса в Хасково от началото до сега. За поредна година най-желаното висше училище е ПУ „Паисий Хилендарски“. Крайният срок за подаване на документи е 3 юли.


Консервират стенописите в църквата "Свети Архангели Михаил и Гавраил" в Хасково
Православният храм „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Хасково получава 58 000 лв. за реставрация на стенописите на централния свод и източната страна. Средствата се отпускат по програма на Министерството на културата



Дни на отворените врати в математическата гимназия в Хасково
Биологията е една от най-предпочитаните специалности в Природо-математическата гимназия в Хасково. Седмокласници от основните училища в града посетиха и разгледаха всички обновени кабинети и лаборатории в гимназията


СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Смолян си партнира с повече от 15 училища в страната
Комплексното и функционално изучаване на всички природни науки е сред основните иновативни методи, които се прилагат в Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Смолян. Към момента учебното заведение си партнира с 15 други училища в страната.



Уникален музей представя гайдарското изкуство от началото на 20 век до днес
Уникален интерактивен Музей на гайдата бе открит в родопското село Стойките, по време на третия Национален гайдарски събор „Апостол Кисьов". Експозицията е създадена изцяло с дарения.


Спряха археологическите разкопки на Перперикон, заради стопирани средства от Министерството на културата
За първи път от 20 години насам на Перперикон няма да има археологически разкопки. Това заяви проф. Николай Овчаров. Опасенията му са свързани с отказа на Министерството на културата да отпусне нужните субсидии за проучванията това лято.


Фестивалът „Нощта на Орфей“ заплени хиляди в подножието на Татул
Над 1000 души посетиха древното светилище Татул, за да се включат в 14-то издание на фестивала „Нощта на Орфей“. Сред присъстващите имаше гости от цялата страна, решили да съчетаят разходката до тракийския комплекс с музикалната програма на открито.


„Левски“ Крумовград загуби с 2:3 от Лудогорец II в контролна среща
“Крумовград“ загуби от втория отбор на „Лудогорец“ в контролна среща. Разградчани спечелиха с 2:3.


Над 200 деца се включиха в МТ по джудо "Марица оупън джуниър“.
Над 200 деца се включиха в първото издание на международния турнир по джудо "Марица оупън джуниър“. Състезанието се проведе в Димитровград. Домакин на турнира бе местният клуб „Бугари“.


12 отличия за "Компас 1994" от турнира за Купа "Раднево"
Успехи за състезателите на хасковския клуб „Компас 1994“, участвали на турнира за Купа „Раднево“. Възпитаниците на Тодор Стратиев завоюваха 12 отличия. Организатор на състезанието бе спортен клуб "Компас" от Раднево.


Коментари

Гледайте също