Новини 28 June 2022

  • 28 June 2022
  • 2.6k Преглеждания

Миглена Тянкова: Очаквам новия състав на ВСС да бъде работещ
Очаквам новия състав на Висшия съдебен съвет да бъде работещ и да направи така необходимите реформи в съдебната система. Това заяви на пресконференция днес председателят на Окръжен съд – Хасково - Миглена Тянкова, която преди ден бе избрана за член на Висшия съдебен съвет



Голямо количество контрабандни медикаменти задържаха митнически служители
Голямо количество контрабандни медикаменти задържаха митническите служители на „Капитан Андреево“. Стоката е била открита в шофьорската кабина на камион, излизащ от страната.


Десетокласниците от Хасково с резултати от външното оценяване под средните за страната
Десетокласниците в Хасковска област са на 20 място в страната по резултати от Националното външно оценяване по български език и литература и на 17 място по математика. Данните бяха оповестени от Министерството на образоването.


Десетокласниците в Кърджали – първи в страната на НВО по математика
Област Кърджали се нарежда на първо място в страната по математика и на опашката по български език и литература. Това сочат резултатите от Националното външно оценяване за 10 клас. Седмокласниците пък се нареждат в т.нар. „златна среда“.


Ремонтът на пътя за Триград е пред приключване, в селото вече чакат туристи
Усилен ремонт тече на пътя за село Триград. Очакванията са строителните дейности да приключат до 10 юли. В селото вече се готвят да посрещат туристи.


Санирана сграда на детска градина в Смолян е оставена на произвола на съдбата и вече се руши
Сградата на затворената детска градина номер 10 в Смолян е в плачевно състояние и продължава да се руши. Мястото се е превърнало и в бунище



С 200 000 лв. финансират културни проекти в Хасково
39 са одобрените проекти по програмата Културни инициативи на община Хасково. Тази година са отделени 200 хиляди лева. Те ще бъдат разпределени в четири направления.


Близо 7900 от фирмите в област Хасково, които плащат корпоративен данък, са обявили доходите си пред НАП
Още 1500 декларации за корпоративни данъци очаква НАП-Хасково 3 дни преди крайния срок. Това съобщават от агенцията. До 30 юни трябва да се декларира и внесе данъка и окончателните здравни и социални вноски и на едноличните търговци.


125 години от рождението на д-р Тонка Тонева – първата жена лекар в Кърджали
Тази година се навършват 125 години от рождението на първата жена лекар в Кърджали. Коя е тя и какъв е приноса и за развитието на здравеопазването в родопския град, вижте в репортажа


Провериха около 2500 прилепа за бяс
Изследваха за бяс колония прилепи в Маджарово. Проверени са около 2500 летящи бозайници. На място са били експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково


Ученици от ПГЛП"Райна Княгиня" с благотворителен базар в помощ на малкия Гого
Благотворителен базар за малкия Георги Цонев е подреден в центъра на Хасково. Инициативата е на възпитаниците на Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“.


"Саяна Хасково" започна предсезонна подготовка. В щаба на Живко Желев влиза треньор, работил в школата на "Нюкасъл"
С група от 25 футболисти „Саяна Хасково“ стартира предсезонна подготовка. От клуба представиха и новият помощник в щаба на Живко Желев. Това е Георги Раев, който за последно е работил в „Ботев“ (Враца). В Англия е бил в школата на „Нюкасъл“.


"Димитровград" стартира предсезонна подготовка
"Димитровград" също стартира предсезонна подготовка. Начело на „синьо-жълтите“ вече застана Георги Каменов.


Стамен Белчев изведе за първа тренировка дубъла на ЦСКА-София
Оставаме в третото ниво на родния футбол, но в Югозападната група. Стамен Белчев изведе за първа тренировка втория отбор на ЦСКА-София. Подготовката си „армейците“ стартираха на Панчарево.


Коментари

Гледайте също