Новини 29 June 2022

  • 29 June 2022
  • 2.8k Преглеждания

Жълтата зона за паркиране в Хасково преминава към Синята
Паркингите в Хасково, които близо двайсет години бяха стопанисвани от частна фирма, ще се влеят в Синята зона. Това съобщи пред еТВ кметът Станислав Дечев. Промяната ще бъде въведена с изменение на Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на общината.



Осъдиха община Хасково заради катастрофа на пропаднал път
Община Хасково е осъдена заради инцидента с пропадналата кола на ул. „Акация“ през септември миналата година. Тогава автомобил падна в огромната яма в края на улицата, а двама души останаха като по чудо без сериозни травми.


Жителите на димитровградския квартал "Вулкан" се жалват от разбити улици
Започва изграждането на детска площадка в кв. Вулкан в Димитровград. Дейностите се финансират по програма РОМАКТ, а проектът е „Равни условия за игра на всички наши деца“. Партньор в инициативата е община Димитровград. Жителите на Вулкан са доволни, че най-накрая децата им ще има къде да играят. Те обаче се оплакаха от разбити пътища и липса на осветление в квартала.


Отново намалят цената на административната сграда на бившата цигарена фабрика в Хасково
Намалиха цената на административната сграда на бившата цигарена фабрика в Хасково с малко над 166 000 лева. Това е поредният опит на Националната агенция по приходите да продаде имота. Тайният търг ще се проведе на 11 август от 10:00 часа.



Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци
Абитуриентите трябва да плащат сами здравните си осигуровки през летните месеци. Това съобщават от НАП- Хасково. Първата вноска трябва да се направи най-късно до 25 август.


Димитровград е част от Мрежата на В40
Димитровград вече е пълноправен партньор на Мрежата на балканските градове В40. По инициатива на Националното сдружение на общините на Република България в София се проведе форум на членовете с цел разширяване на организацията.



Над 11 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан Андреево
Задържаха турски гражданин за контрабанда на марихуана. Стоката е на стойност близо 46 хиляди лева. Дрогата е била намерена в контейнер за смет на граничен пункт "Капитан Андреево".


Смолянчани още не са научени да събират отпадъците разделно, констатират от общината
В Смолян стартира Информационна кампания по Програмата за управление на отпадъците. От общината отчетоха сериозен интерес от възпитаниците на местните училища.


Всички детски градини в община Кърджали ще работят през лятото
Детските градини в община Кърджали ще работят без прекъсване през летните месеци. Децата завършили предучилищна група също могат да посещават детско заведение, включително до 14 септември.


Отслужиха водосвет и раздадоха курбан за здраве на Петровден в с. Конуш
На 29 юни Православната църква почита паметта на Светите първоапостоли Петър и Павел. Параклисът в хасковското село Конуш днес чества храмов празник.


Къщички за прилепи в района на Кърджали, целят опазването на три редки вида от изчезване
Къщички за прилепи бяха поставени в района на Кърджали. С инициативата се цели да бъдат опазени от изчезване три редки вида. Идеята е да се създадат условия за размножаване, за да се възстанови и поддържа равновесието в екосистемата.


Демонстрация "Безопасното движение на МПС" се проведе в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви
Гимназисти получиха важни съвети за правилата и безопасното движение по пътищата. Инициативата е на Областната дирекция на МВР и мотоклуб „Райдърс“.


60 деца вече се записаха за тазгодишната "Ваканция в музея" в Смолян
За поредна година Регионалният исторически музей в Смолян ще проведе лятната си програма "Ваканция в музея". Тя е предназначена за деца от 6 до 12 години и ще е в рамките на две седмици през месец юли.


Треньор от Хасково изтегли кредит, за да закара състезателите си на Държавно първенство. Те му се отплатиха с 25 медала
Пет шампионски титли, два сребърни медала и едно трето място в двубоя. Това е равносметката за хасковските щангисти от изминалото Държавно лично първенство. Успехи, които обаче бяха постигнати буквално на кредит. Разказваме сега.



"Арда" привлече вратар и бразилски халф
„Арда“ се подсили с две нови попълнения. Към отбора от Първа лига се присъединиха вратаря Анатолий Господинов и бразилския халф Жуниор.


Георги Иванов и Рухан Расим ще се борят за медалите на ЕП в Рим
Двама състезатели на димитровградския клуб по борба ще участват на Европейското първенство за юноши и девойки в Италия. На тепиха ще излязат Георги Иванов и Рухан Расим.


Коментари

Гледайте също