Новини 30 June 2022

  • 30 June 2022
  • 2.8k Преглеждания

Пускат в експлоатация до месец пет електробуса в Хасково
До месец пускат в движение новите електробуси по линии 1 и 4 в Хасково. Превозните средства са пет и са закупени по оперативна програма „Околна среда“. Цената на билета ще бъде 1 лев.



Започва приема на документи за социални помощи
На 1-и юли започва приема на документи за помощи за отопление. Това съобщиха от хасковската дирекция "Социално подпомагане". Все още не е определен размерът на целевата помощ.


55 души в Хасковска област с бустерна доза срещу COVID-19
В Хасково започна поставянето на втора бустерна доза от ваксината срещу COVID-19. До момента с четвърта доза в областта са имунизирани 55 души.


Хасковска област е на 13-о място по безработица в страната
Близо 5 300 са регистрираните безработни в Хасковска област към 31 май. Спрямо предходния месец те намаляват със 122 души, а в сравнение с май 2021 г. са с близо 700 по-малко. Равнището на безработица в региона е 5% при 4.5% за страната .


Юлиян Семерджиев заемал законно двата поста - в ОС - Димитровград и в ТЕЦ "Марица 3"
По закон няма конфликт на интереси при заеманите от Юлиян Семерджиев длъжности на заместник-председател на Общинския съвет и юрисконсулт на ТЕЦ „Марица 3“. Това заяви по време на сесията днес председателят на местния парламент в Димитровград Гергана Кръстева. Припомняме, че в деловодството на общината бе входирано отворено писмо, с което се искаше свалянето на Семерджиев от поста в Общинския съвет.


Митническите служители задържаха близо 44 000 къса цигари при три проверки на превозни средства
Близо 44 000 къса контрабандни цигари задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Стоката е била намерена при три проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция


Спешни медици изродиха бебе в линейка на път за болницата
Бременна жена от кирковското село Тихомир роди в линейка на път за болницата. Бебето идва на бял свят благодарение на професионализма на фелдшера. Помощ оказва и шофьорът на линейката.



МБАЛ – Хасково търси фирма, която да приготвя храна за пациентите
Хасковската болница обяви обществена поръчка за приготвяне и доставка на храна за пациентите. Тя е за 24 месеца и е с прогнозна стойност 995 640 лв. без ДДС.


В оставащите два месеца от летния сезон Триград ще разчита основно на български туристи
Нулева посещаемост от туристи през месеците април, май и юни, отчитат хотелиери от родопското село Триград. Причината е затворения до скоро път. За оставащите два месеца от сезона от бранша ще разчитат основно на българи.


Заключителният концерт на Дома на културата в Кърджали се превърна в празник за града
С концерт на открито Дома за култура и младежки дейности в Кърджали отбеляза края на творческия си сезон. Музикалната програма бе на площада пред културното средище.


20 отбора ще стартират участие в новото първенство на Трета ЮИ лига
20 отбора подадоха заявки за участие в Трета Югоизточна лига. Област Хасково ще бъде представена от два тима. Новите отбори в групата са „Нефтохимик“, „Сливен“ и „Спартак“ (Пловдив).



"Витоша" победи "Арда" с 2:1 в контрола
"Арда" записа поражение в поредната контрола от предсезонната си подготовка. Тимът от Кърджали отстъпи с 2:1 на "Витоша" (Бистрица).


Ирен Саръбоюкова ще участва на ЕП по лека атлетика в Израел
16 атлети ще представят България на Европейското първенство за юноши и девойки под 18 години. Шампионатът ще се проведе от 4 до 7 юли в Йерусалим.


Коментари

Гледайте също