Новини 1 July 2022

  • 1 July 2022
  • 3k Преглеждания

Хасковлията Асен Василев е новото предложение за премиер на ПП
Досегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев е новият кандидат за министър-председател на ПП. Днес партията, като първа политическа сила на последните парламентарни избори, получи първия мандат за сформиране на правителство от президента Румен Радев.



Отдават под наем спортния комплекс на ул. "Дунав" в Хасково
Общинският съвет на Хасково даде зелена светлина за отдаване под наем за срок от 10 години на игрищата в спортен комплекс „Дунав“. Концесионерът ще бъде избран чрез публичен търг.



Над 100 души подадоха заявления за помощи за отопление в Хасково още в първия ден на приема
Десетки чакаха с часове на опашка във фоайето на дирекция Социално подпомагане в Хасково. Днес е първия ден от приема на заявления на помощи за отопление. Целевата субсидия се оказва жизненоважна за голяма част от хората.


Решено: От септември платено паркиране на ключови места в Смолян
Общинският съвет в Смолян единодушно одобри 11 улици и зони за платено паркиране на ключови места в града. За час услугата ще струва 1 лев без ДДС. Заплащането ще е чрез SMS или електронен билет. Системата ще бъде активна от месец септември.


Смолянчанин заприщи улица с колата си, недоволен от начина на асфалтиране, намеси се полиция
Поредни пререкания между граждани и изпълнителите на водния цикъл имаше днес в Смолян. Недоволен от начина на асфалтиране смолянчанин блокира с колата си техниката. Наложи се намесата на полиция.


15-годишен младеж наръга с нож своя роднина
54-годишен мъж от Харманли е с опасност за живота, след като е бил наръган с нож. Нападението е било извършено от близък на пострадалия, съобщават от МВР.


Църквата в с. Гарваново чества храмов празник
На днешната дата почитаме паметта на Свети безсребреници Козма и Дамян. Храмов празник честваха в хасковското село Гарваново, чиято църква нови името на двамата лечители.


Възобновяват разкопките на древното светилище Татул, след 15-годишно прекъсване
След 15 – годишно прекъсване, археологическите разкопки на тракийското светилище Татул край Момчилград ще бъдат възобновени. Очакванията са проучванията да започнат през октомври, след излизане на разрешителните.


Община Хасково и МКБППМН организираха плувен празник за деца и младежи
45 деца и младежи от Хасково се включиха в състезание по плуване. Надпреварата бе на един от местните басейни в парк Кенана. Организатори на инициативата бяха Община Хасково и Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


Писателят Христо Нанев представи в Хасково последните си две книги
Писателят Христо Нанев представи в Хасково последните си две книги - „Хроники на подсъзнанието“ и „Земен и неземен разум“. Те са част от предстоящия петтомник „Мистериите на българските регресии“. Известният изследовател и езотерик гостува в предаването „Без формат“ на еТВ.



"Крумовград" завърши 0:0 с "Академия Пандев"
„Крумовград“ с престижно равенство. Новият член на Втора лига завърши 0:0 със северномакедонския „Академия Пандев“.



Успехът зад златото на състезателките по вдигане на тежести в Момчилград
Състезателките по вдигане на тежести на спортен клуб “Наим Сюлейманоглу“ в Момчилград спечелиха златните медали в категориите над 87, над 76 и до 35-килограма на Държавното първенство в Русе. Какво се крие зад успехите на момичетата в този силов спорт, разказва техният треньор Валентин Гемеджиев.


Коментари

Гледайте също