Новини 5 July 2022

  • 5 July 2022
  • 2.9k Преглеждания

До дни влиза в сила компенсацията от 25 стотинки за литър гориво
Очаква се отстъпката от 25 ст. за литър гориво да влезе в сила през почивните дни или най-късно в началото на следващата седмица. Това съобщиха собственици на бензиностанции в Хасково, след като днес мярката бе обнародвана в Държавен вестник. Изборът дали да се прилага намалението ще е на самия търговски обект. Шофьорите ще могат да се възползват, ако покажат талон на превозното средство.



Започна приемът на документи за кандидатстване в гимназии
Започна приема на заявления за кандидатстване в гимназиите. Това ще става по електронен път и на място в училищата. Първият етап на класирането е до 7 юли включително. В Хасковска област 18 училища приемат и обработват документи.


Лютви Местан се отказа от защита в делото за катастрофата край Загорско
Лютви Местан се отказа от защитата си по време на делото за тежката катастрофа край Загорско, при която загина 6-месечно бебе. Днес в Окръжен съд – Кърджали се гледа 11-тото поред заседание, при което съдът назначи допълнителни изчисления към автотехническата експертиза.


Задържаха издирван за катастрофа и отправяне на заплаха
Задържаха мъж с двойно гражданство за катастрофа и отправяне на заплаха. Мярката е наложена от Oкръжен съд- Хасково. Арестуваният е издирван от властите в Чехия.


Кметът Мелемов: Сградата на детската градина под военните блокове ще бъде използвана по предназначение
Сградата на детската градина под военните блокове в Смолян ще бъде отдадена под наем, но пак ще се използва по предназначение. Това съобщи кметът Николай Мелемов.


Висока разкриваемост на престъпленията в Хасково отчитат от ОД на МВР
56% е разкриваемостта на престъпленията в Хасковска област от началото на годината досега. Това е над средния за страната резултат от 44 на сто, съобщават от областната дирекция на МВР. Днес полицейските служители отбелязват своя професионален празник.



Общинската болница в Димитровград привлича все повече млади специалисти
4 лекари и 10 медицински сестри започнаха работа в димитровградската болница „Св. Екатерина“ за по-малко от година. Това съобщиха от лечебното заведение. Какви условия предлага то, за да привлича все повече млади медици – вижте!



Разкопките на Перперикон стартираха, но със средства от община Кърджали
Разкопки на Перперикон това лято все пак ще има. Те ще се осъществят в рамките на два месеца с отпуснатите от община Кърджали средства за консервация. За първи път от 2001 -ва година насам, проучванията на древния град стартират без държавна субсидия.


Близо 30 деца се включиха в играта "Опознай Димитровград, за да го обикнеш"
Близо 30 деца посетиха днес сградата на Общината, като част от образователната игра "Опознай Димитровград, за да го обикнеш". От началото й до сега са раздадени над 200 книжки за печати. Томбола ще определи печелившите, а наградите са велосипеди. Играта ще приключи на 31 август.



45 документални филма от цял свят ще видят зрителите в Смолян
На 7 юли в Смолян официално ще бъде открито второто издание на Международния документален Родопи Филм Фест. В рамките на шест фестивални дни пред зрителите ще бъдат представени над 45 филма от цял свят. Входът за прожекциите е свободен.


Ирен Саръбоюкова се класира на финал на ЕП по лека атлетика в Йерусалим
Ирен Саръбоюкова започна успешно участието си на Европейското първенство по лека атлетика в Израел. Състезателката на „Хеброс“ се класира за финалите в надпреварата на висок скок.


Състезателките на "Юнак" с купа за трето място на финалите на ДЛОШ по спортна гимнастика
Призови класирания за състезателките на хасковския клуб „Юнак“ на финалите на Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика. Най-доброто класиране за хасковлийки записа отборът на девойките младша възраст, който спечели купата за трето място.


Коментари

Гледайте също