Новини 6 July 2022

  • 6 July 2022
  • 2.9k Преглеждания

Непълнолетният, убил на пътя 83-годишна жена, признава, че не за първи път сяда зад волана
15-годишно момче блъсна с кола и уби 83-годишна жена в Кърджали. Тежкият пътен инцидент се случи вчера в областния град. Екипът ни се срещна с младежа, застанал зад волана.



Лека катастрофа затрудни за кратко движението на пътя във вилна зона Кенана
Без пострадали се размина пътен инцидент в района на вилна зона Кенана. При опит за изпреварване лека кола се блъсна специализирана техника.



Почти всеки четвърти лекар в Област Хасково е в предпенсионна или пенсионна възраст
Почти всеки четвърти лекар в Област Хасково е в предпенсионна или пенсионна възраст. Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро – Юг. Отчита се още спад на медиците в региона, а най-сериозен е проблема с общопрактикуващите доктори. Добрата новина е, че се регистрира повишение на осигуреността на населението с болнични легла.


Най-възрастният общопрактикуващ лекар в Област Хасково е на 87 години
87-годишният д-р Хари Папазян е доайенът на личните лекари в Област Хасково. Въпреки преклонната си възраст и скорошна операция докторът продължава да практикува и се грижи за над 1000 пациенти. Измежду тях е бил и Христо Стоичков.


Тревожно: Новата вълна от COVID-19 ще ни залее още през юли, притеснени ли са смолянчани
Тревожно покачване на новите случаи на коронавирус регистрират от РЗИ-Смолян. За последните две седмици увеличението е с повече от 60 процента. Прогнозата на специалистите е, че поредната вълна от COVID-19 ще се прояви още през месец юли.



В Хасково стартира "зелен" проект за намаляване на въглеродните емисии
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов и кметът на община Хасково Станислав Дечев подписаха договор за изпълнението на проект „Преход към климатично устойчиви общности“. Проектът предвижда прилагане на иновативни пилотни мерки в областта на енергетиката и екологията.


Започва приема на документи за ин витро процедури в Димитровград
Започва приема на документи за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми в Димитровград. Средствата се отпускат от общински фонд „Ин витро“. Крайният срок за подаване на документи е 8 август.



Съдбата на свинарниците в т.нар. „Върбалак“ в Кърджали...
В порутени постройки са се превърнали стотиците свинарници в Кърджали. Преди години те са изхранвали целия регион, разказват животновъди. Как изглежда днес мястото, вижте във видеото.


Млади изпълнители и супер звезди ще вземат участие в тазгодишното издание на Хасково Рок.
Вокалистът на група Рейнбоу - Рони Ромеро е гвоздея на програмата на 4-тото издание на Хасково Рок. Фестът ще се проведе на 8 и 9 юли на сцената на спортна площадка Спартак. Събитието е част от кампанията „Хасково срещу дрогата“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


Мисия Смолян: ученици разкрасяват центъра на село Търън
От тази седмица стартира лятната бригада "Мисия Смолян". В града работят 55 ученици и още 38 по селата. Първата смяна ще продължи до 15 юли, а втората е от 18-ти юли до края на месеца.


Откриха "Лято в библиотеката" с прочит на приказка и рисуване върху платно
Малки читатели рисуваха и четяха в първия ден на инициативата “Лято в библиотеката“. Тя се организира за поредна година, насочена е към децата на Хасково и интереса им към нови знания и забавни игри.



Владислав Узунов води подготовка с ФК "Крумовград"
Владислав Узунов може да се окаже най-новото попълнение на „Крумовград“. Халфът се присъедини към тима, който е на подготовка в Банско.


Успехи за каратеките на "Торнадо" от "Купа Каварна"
10 медала спечелиха каратеките на „Торнадо“, при участието си на международния турнир „Купа Каварна”. Хасковлии завоюваха 4 титли, 2 сребърни и 4 бронзови медала.



Коментари

Гледайте също