Новини 8 July 2022

  • 8 July 2022
  • 2.9k Преглеждания

Стартира акция срещу дрогирани и пияни шофьори
Заловените шофьори с дрога са повече от тези с алкохол. Това сочат данните на Пътна полиция -Хасково за първите 6 месеца на тази година. Над 300 са водачите, които са арестувани след употреба на дрога. Днес стартира мащабна акция срещу шофирането под влияние на наркотици.



Търсят се директори на 20 образователни институции в Хасковска област
Конкурси за директори на 20 училища и центрове обявиха от Регионалното управление на образованието в Хасково. Документите за кандидатстване се подават в инспектората до 8 август.


Откриха още шестима емигранти от групата, участвала в гонка с полицията
Откриха 6-ма мигранти в къща в Любимец. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково. Мъжете са от групата, част от която бе заловена преди два дни след гонка с полицията .


Човешка грешка е най-честата причина за летните пожари
Навлизаме в сезона на пожарите. Най-големите от тях са предизвикани от човешка грешка и немарливост. За това алармират от Районната служба " Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково. Очаква се пикът на огнените бедствия да бъде през месец август.


Пострадалият от рухналата беседка в Маджарово осъди общината за 20 484 лева
Студентът, който миналата година бе затиснат от беседка край река Арда, осъди Община Маджарово. Заради инцидентът, местната администрация ще трябва да изплати на Мариан Иванов парично обезщетение.


Рибари от Кърджали, Хасково, Пловдив и София са готови да излязат на протест, заради продължаващото измиране на рибата в язовир „Студен кладенец“
Рибари от страната са в стачна готовност. Те настояват да се установи причината за измирането на рибата в яз. “Студен кладенец“. Хората искат властите да потърсят съдействие от чужди експерти и лаборатории, които да установят в най-скоро време причините за проблема.


Кошмарен трафик по транзитния булевард „Беломорски“ в Кърджали
Кошмарен трафик в разгара на летния сезон в Кърджали. Причината е нарасналият поток от туристи, който преминава през града, напът за Гърция.


Ще се откаже ли община Смолян от проекта за социални жилища, какви са вариантите?
Проектът на община Смолян за изграждане на 36 социални жилища е блокиран. Те трябва да бъдат построени до края на 2023 година, но заради инфлацията строителството ще струва над 3 милиона лева. Общината търси различни варианти, за да може все пак да се реализира проекта.



На изцяло обновен градски парк се радват жителите и гостите на Чепеларе
Жителите и гостите на родопския град Чепеларе вече могат да си почиват в изцяло обновения градски парк. Той беше официално открит днес. Лентата прерязаха областният управител на Смолян Емил Хумчев и кметът Боран Хаджиев.



Започва Хасково Рок, концертите ще са в зала „Дружба“
Талантливи млади музиканти от Хасково получиха инструменти. Подаръците са закупени със събраните средства от миналогодишната благотворителна кампания „Купи тениска-подари мечта“. Те бяха връчени в първия ден на фестивала Хасково РОК. Как премина подготовката за събитието? - Вижте!


Пчелари от хасковско очакват добър добив на мед през годината
Сравнително добър добив на мед очакват пчелари от хасковско. Причината е, че тази година климатичните условия в региона са благоприятни. На професионалния си празник от бранша съветват да избираме натуралния продукт.



Изпълнители от Хасковска област ще участват на събора в Копривщица
275 изпълнители ще представят Хасковска област на Националния събор за народно творчество в Копривщица. Той ще се проведе от 5 до 7 август.



Вратарят Мартин Димитров пропуска контролата на "Саяна Хасково" срещу "Созопол"
„Саяна Хасково“ излиза срещу „Созопол“ във втората си контрола от предсезонната подготовка. Мачът е утре от 18:00 часа.


Бадминтонисти от 6 държави участват на турнир в Хасково
Хасково и Свиленград са домакини на международни турнири по бадминтон. Състезанията стартираха днес с мачовете от груповата фаза.


Коментари

Гледайте също