Новини 11 July 2022

  • 11 July 2022
  • 2.7k Преглеждания

От два дни в Хасково се продава по-евтин хляб
Хлябът в Хасково поевтиня с 25 стотинки. Причината е влизането в сила на приетото решение за 0% ДДС ставка на продукта. Очакванията са постепенно да паднат цените на всички видове тестени изделия.



Отстъпка на горивата по бензиностанциите в Хасково
Повечето бензиностанции в Хасково вече предлагат отстъпката от 25 стотинки за литър гориво. Това показа наша репортерска проверка. Хората обаче не са доволни от намалението, което влезе в сила в страна преди два дни.


Цената за килограм диня е 80 стотинки
В сезона на дините производителите отчитат по-добра реколта от миналата година. Цената за килограм е 80 стотинки, търсенето обаче е слабо.


Дават на ГДБОП и прокуратурата одит за фитосанитарния контрол на пункт Капитан Андреево
Агенцията по храните сезира прокуратурата, заради драстични нарушения при контрола на храните на граничен пункт "Капитан Андреево". Те са били допускани през последните 10 години, когато там е работила частна фирма.


Асен Василев: С ГЕРБ в този й състав, мисля, че не можем да работим
Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев участва във форум за развитието на Родопите. Той се състоя в рамките на два дни в Баните. В него участваха още министърът на културата в оставка Атанас Атанасов, народни представители, областният управител на Смолян Емил Хумчев и кметове.


Заболяване е предполагаемата причина за измирането на рибите в яз.“Студен кладенец“
Заболяване е предполагаемата причина на институциите за измиращата риба в язовир „Студен кладенец“. Окончателните резултати ще бъдат потвърдени в петък. Това стана ясно на Областния съвет в Кърджали, на който присъстваха всички отговорни институции.



Опашки пред Паспортна служба в Хасково
Огромни опашки се извиха пред паспортната служба в Хасково. Струпването бе, заради хората, които живеят в чужбина и се прибират за мюсюлманския празник Курбан Байрам. От полицията съобщиха, че при нужда работното време ще бъде удължено.


Условна присъда за мъжа, притежавал незаконно 49 бойни пистолета
Условна присъда за 52-годишния мъж, задържан преди четири месеца с пратка от 49 бойни пистолета. Това реши Районния съд в Кърджали. Присъдата е окончателна.


За инцидента с коня и дискотеката от първо лице
С кон на дискотека! Куриозната ситуация бе заснета на видеоклип през почивните дни и на момента стана хит в социалната мрежа. С ездача Живко Ризов ни срещат кореспондентите ни в Смолян.



Крави си пасат необезпокоявани на гробищата в Хасково
В Хасково пък крави излязоха на паша, не къде да е, а в гробищен парк. Случката бе през почивните дни.


Хасково пя с Рони Ромеро
Рокът взриви Хасково през почивните дни. Поредното издание на традиционния фестивал вече е в историята. Феновете бяха покорени от изпълненията на вокалиста на Рейнбоу Рони Ромеро, българските рок динозаври Ахат, както и още популярни банди. И тази година се проведе благотворителната кампания „Купи тениска- подари мечта“.



Млади художници от Хасково взеха участие в Международна изложба в Пловдив
Художници от Хасково участваха в Международната младежка изложба на акварел в Пловдив. Творбите на възпитаниците на Арт школа „Пастело“ бяха подредени сред други 200 рисунки от цял свят.



„Саяна Хасково“ записа тежко поражение във втората си контрола. „Червено-белите“ отстъпиха на втородивизионния „Созопол“ с 6:1. Следващата контрола за хасковлии е в събота срещу „Локомотив“ – Горна Оряховица.


"Димитровград" завърши 2:2 с "Родопа"
“Димитровград“ и „Родопа“ не се победиха в контролна среща, играна през уикенда. Проверката завърши при резултат 2:2.


Божидар Саръбоюков с две титли на НШ по лека атлетика
4 шампионски титли спечелиха състезателите на „Хеброс“ на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години. Два от златните медали завоюва националът Божидар Саръбоюков.


Коментари

Гледайте също