Новини 12 July 2022

  • 12 July 2022
  • 2.7k Преглеждания

Отровиха три кучета в района на "Тих Труд" в Хасково
Три кучета са намерени мъртви в района на "Тих Труд" в Хасково. За случая сигнализираха граждани, които са се грижели за бездомните животни. Според тях са отровени умишлено. Хората са възмутени. Настояват институциите да си свършат работата.



Проверяват полицаи заради клип в тик ток
Проверяват полицаи от Областната дирекция на МВР в Хасково, заради клип в тик ток. Кадрите бяха разпространени снощи. На тях се виждат служители на реда с полицейски атрибути, а съмненията са че са заснети по време на дежурство.



Увеличава се броят на новодиагностицираните с Covid-19 в област Кърджали
Увеличава се броят на новодиагностицираните с COVID-19 в област Кърджали. За последната седмица завишението е почти двойно. От Регионалната здравна инспекция отчитат и по-голям интерес към ваксините и конкретно към втората бустерна доза.


Януари догодина е реалистичният срок за отварянето на ГКПП Рудозем-Ксанти
Очаква се през следващата година да бъде отворен граничният пункт между Рудозем и Ксанти. Това съобщи депутатът от Продължаваме промяната Михал Камбарев, който е участвал в среща между премиерите на България и Гърция в Комотини. Вече е постигнато съгласие за откриването на границата в най-кратки срокове.


Близо 8600 лв. са събрани с благотворителната кауза „Купи тениска-подари мечта“
Близо 8600 лв. събра благотворителната кауза „Купи тениска-подари мечта“. Сумата е рекордна за фестивала „Хасково Рок“. Днес пред медии от Община Хасково официално преброиха събраните пари.


Започна набирането на граждански проекти за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства в Димитровград
За 12-а поредна година Община Димитровград обявява конкурс за набиране на проекти от граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства. Срокът за подаване на документите е до 31-ви август.


Забравеният паметник в двора на Старата гимназия в Кърджали ...
Единственият паметник на Иван Вазов в двора на отдавна затворено училище в Кърджали е потънал в буйна растителност. През 2018-та година общинският съвет взе решение монументът да бъде преместен на подобаващо място, но това така и не се осъществи.


Продължава подмяната на автобусни спирки в Хасково
Започна подмяната на стари и увредени спирки в Хасково. Днес екипи на „Екопрогрес“ отстраниха тази срещу Зеленчуковия пазар. Очаква се на нейно място да бъде поставена нова и съвременна спирка.


Еленче албинос се роди в хасковския зоопарк
Бяло еленче се е родило в хасковския зоопарк "Кенана". То е едно от 6-те лопатарчета появили се на бял свят преди няколко дни. От ръководството напомниха, че посещението на зоокъта се извършва при определени правила за безопасност на животните.


Ученици от ПГТТ - Смолян се обучаваха що е то телевизионен репортаж
Ученици от професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян участваха в обучение по медийна грамотност. Младежите навлязоха в кухнята на телевизионната журналистика и сами изработиха репортажи. Смолянската професионална гимназия беше единствена от областта, включена в обучението.


Тихомир Желев: Искам да помогна за развитието на баскетболния клуб
„Искам да помогна за развитието на клуба“. Това заяви при представянето си най-новото попълнение на баскетболния „Хасково“ Тихомир Желев. Другото ново име в отбора на шампионите е Вангел Илиев. В състава остават топреализаторите от двата поредни шампионски сезона Ивайло Тонев и Динко Христов.


Диян Янчев замина на подготвителен лагер с националния отбор по вдигане на тежести
Диян Янчев замина на подготвителен лагер с националния отбор за кадети до 17 години. Тежкоатлетът ни ще се бори за място в тима, който ще представя страната ни на Европейското първенство.


Коментари

Гледайте също