Новини 13 July 2022

  • 13 July 2022
  • 2.8k Преглеждания

Пожар в блок в Димитровград
63-годишен мъж подпали апартамента си в Димитровград. Според съседи той е невменяем и многократно е създавал опасност от пожари. Пламъците са нанесли материални щети на още две жилища. Няма пострадали хора.



Само за няколко дни от Пътна полиция-Хасково регистрираха над 1000 превишения на скоростта
Над 1000 превишения на скоростта регистрираха от хасковската Пътна полиция само за няколко дни. Нарушения има, както в населените места, така и извън тях. От полицията призоваха хората да сигнализират властите, ако забележат гонки с автомобили в населени места.


Вандали изпочупиха детска площадка в Хасково
Неизвестни изпочупиха част от съоръженията на детска площадка в Хасково. За вандалската проява сигнализира зрител на еТВ. Това е поредно посегателство върху обекта.


Близо 100 000 паунда, скрити в камион, задържаха на ГКПП "Капитан Андреево"
Близо 100 000 паунда, скрити в хладилен агрегат на камион, откриха митническите служители на граничен пункт "Капитан Андреево". Това е поредният случай на задържана контрабандна валута, който митничарите регистрират през този месец.



Започна записването на кандидат-гимназистите
Започна записването на ученици в хасковските гимназии. От днес до 15 юли кандидат-гимназистите, приети на първо класиране, могат да подадат документите си в желаното от тях училище. Повечето от младежите решиха да се запишат още в първия ден.



С 30 стотинки скочи цената на билета за градския автобус в Смолян
С 30 стотинки поскъпна билета за градския транспорт в Смолян. Превозвачите обясняват увеличението с високите цени на горивата и все по-малкото пътници.



Общежитието на ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково е изцяло реновирано
Общежитието на хасковската езикова гимназия е изцяло преобразено след основния ремонт, който продължи близо 8 месеца. Сградата е напълно реновирана и готова да посрещне своите обитатели наесен. Средствата за ремонта са в размер на един милион и петстотин хиляди лева, като по-голямата част – близо милион са отпуснати от Министерството на образованието, останалите са от бюджета на община Хасково.



ЦНСТ за деца без увреждания в Кърджали бе оборудван с нова климатична техника
Центърът за деца без увреждания в Кърджали замени отоплението на твърдо гориво с климатици. Придобивката е благодарение на съвместен проект между социалната институция и известна фирма за бяла техника.


Малчугани научиха как да мият зъбите си правилно
Как да мият зъбите си се научиха малките читатели в библиотеката. Техен помощник бе специалистът по дентална медицина д-р Екатерина Атанасова, която обясни че грижата за зъбите трябва да започне от ранна детска възраст.


Успешен сезон за Родопския драматичен театър въпреки ограниченията на пандемията
Въпреки месеците на ограничения, заради пандемията, актьорите от родопският драматичен театър "Николай Хайтов"оценят като успешен изминалия театралния сезон. На сцената на културното средище се изиграха редица спектакли, които предизвикаха не малък интерес сред местната публиката. Артистите от смолянската трупа спечелиха и няколко награди.


Тази вечер ще видим "най-голямата" Луна за годината
Тази вечер наблюдаваме астрономическия феномен Супер луна. Тя ще може да се види с невъоръжено око. Събитието Суперлуние се наблюдава, когато Луната се приближава максимално близо до планетата Земя.



Обявиха за защитен вековния полски ясен край Извора на Белоногата
Вековният полски ясен край Извора на Белоногата е обявен за защитено дърво. Това съобщиха от регионалната екоинспекция. Припомняме, че предложението за защитата на дървото бе на поетесата от Харманли Светлана Николова.


Ергюнал Сабри се готви усилено за участието си в международен турнир в Кувейт
Най-добрият кърджалийски боксьор Ергюнал Сабри ще представя България на международен турнир в Кувейт. Как протича подготовката му, седмица преди старта на надпреварата, вижте в репортажа.


Христо Христов ще участва на Балканското първенство по джудо
Христо Христов ще участва на Балканиадата по джудо. Домакин на състезанието е град Пазарджик.


ФК "Крумовград" привлече нападателя Мариян Тонев
Футболният отбор на „Крумовград“ осъществи пореден входящ трансфер. Новакът във Втора лига се подсили с голмайстора на „Марица“ (Пловдив) Мариян Тонев.


Коментари

Гледайте също