Новини 14 July 2022

  • 14 July 2022
  • 2.8k Преглеждания

Ремонтират общински сгради в Хасково
Община Хасково започна ремонт на общински сгради в града и малките населени места. Общата стойност на поръчката, обособена в четири позиции, е над 800 000 лв. На повечето от обектите вече започнаха същинските дейности.



Повишен интерес в хасковско към ваксините срещу COVID-19
Интересът към ваксините срещу COVID-19 в Хасковска област се повишава. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Към момента имунизациите се поставят в два от пунктовете на здравните власти. Пациентите могат да се ваксинират и при личните лекари.



Шофьори:Табелите по пътищата в хасковско не се разчитат
Много от табелите по пътищата в Област Хасково не се разчитат или са закрити от растителност. За това сигнализираха шофьори. Проблем със знаците има в областния град, по международен път Е-80 и по отсечките между селата.


В с. Манастир се питат защо се бави изграждането на параклиса им
Защо се бави изграждането на параклиса в село Манастир? Този въпрос всеки ден си задават жителите на населеното място. Средства и майстори има, но разрешение за начало на градежа така и не се дава.


Откриха липсващи стоки в камиони на Капитан Андреево
Отклонен транзит на стоки на стойност над 142 000 лева разкриха митническите служители на Капитан Андреево. Те са открити при проверки на два отделни камиона, пътуващи от Западна Европа към Турция.



Наплив пред Паспортна служба в Кърджали, повечето – двойни граждани живеещи в Турция
Наплив в Паспортната служба в Кърджали! Повечето от чакащите пред сектора са български изселници, живеещи в Турция. Хората споделят, че са съчетали гостуването си у нас за Курбан байрама с подмяната на лични документи.



РУО-Смолян обяви конкурси за директори на 12 училища в региона
Конкурси за директори на 12 учебни заведения на територията на Област Смолян са обявени от Регионалното управление на образованието. Документи от кандидатите се приемат до 8 август. Освен тест те ще трябва да представят и концепция за развитието на училището, което искат са управляват.



11 233 автомобили са преминали през Кърджали за месеците май и юни
Над 11 200 са транзитно преминалите през Кърджали автомобили само за два месеца. Очаква се броят им да се увеличи драстично през юли и август, заради потока от туристи към Гърция.


Електромобилът на ученически отбор от Чепеларе стана пети в Европа на престижно състезание
Отборът на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм в Чепеларе се класира на пето място на престижно състезание за енергийна ефективност на пътя. Електромобилът постигна резултат от 572 километра за киловатчас, което се равнява на 5000 километра, изминати с един литър гориво. Състезанието се проведе във Франция.


Димитровград ще бъде домакин на Национална киноложка изложба.
Димитровград ще бъде домакин на Национална киноложка изложба. Събитието ще събере на едно място стопани и породисти кучета от цялата страна. Организатор на събитието е Българска национална федерация по Кинология.



Отборите на "Саяна Хасково" и на "Димитровград" с поредни контроли
"Саяна Хасково" и "Димитровград" ще изиграят поредните си контроли през уикенда. Хасковлии ще се изправят срещу "Локомотив" (Горна Оряховица). "Димитровград" пък приема "Ямбол".


Коментари

Гледайте също