Новини 15 July 2022

  • 15 July 2022
  • 2.9k Преглеждания

Ремонтират няколко отделения в хасковската болница
Усилени ремонти текат в няколко отделения на хасковската болница. Основно се реновират детското и акушеро-гинекологичното отделение. Продължават строителните дейности и по разширяването на спешното звено.



Хасковска област е отново в жълтата зона на Ковид картата на България
Три месеца, след като област Хасково излезе от жълтата Ковид зона на картата на България, сега отново е в нея. 14-дневната заболеваемост е 111 на 100 000 души население. Новозаразени през последното денонощие са 34 човека.


Насрочиха търга за отдаване под наем на паркингите в Хасково
Обявиха датата на публичния търг с явно наддаване за отдаване под наем на паркингите в Хасково. Той ще се проведе на 2-и август в сградата на общината.


Инфлацията счупи 24-годишен рекорд
Инфлацията счупи 24-годишен рекорд. Това показват данните на Националния статистически институт. За година стоките и услугите са поскъпнали с почти 17 на 100, като само за месец юни увеличението е с около 1%. Как влияе този скок на хасковлии? Вижте!


Земеделци от Свиленград са в протестна готовност заради документални изисквания на Областната служба "Земеделие"
Земеделци от Свиленград са в готовност за протест. Недоволството им е породено от изискване за подаване на заявления за вписване на едногодишни договори за наем в областната дирекция "Земеделие". Заради проблема стопаните имат намерение да затворят пътя за Гърция. Директорът на службата Златка Господинова отрече да се изискват книжа извън нормативната рамка.


Задържаха пиян и дрогирани шофьори в хасковско
Трима шофьори с наркотици са заловили полицаите. Това съобщават от хасковската дирекция на МВР. Униформените са арестували и пиян водач през изминалото денонощие.


Стартира маркиране на паркоместата в разширения обхват на Синята зона в Кърджали
Започва маркиране на местата в разширения обхват на Синята зона в Кърджали, който влезе в сила в средата на месец юни. Успоредно с маркировката ще бъдат поставени и указателните табели.


Ръководството на РДТ - Смолян с амбиция да домакинства на Балкански театрален фестивал
Ръководството на Родопския драматичен театър има амбицията да създаде Балкански фестивал. Идеята е домакин на международния форум да бъде Смолян. Вече дори е осъществена връзка с театралите от северномакедонския град Струмица.


В Хасково откриха Дните на студентската поезия и проза
Първите дни на студентската поезия и проза бяха открити днес. Събитието се организира от народното читалище във Въгларово и Студентски клуб „Проф. д-р Асен Златаров“. Идеята е младите творци да получат поле за изява, както и да се насочи вниманието към културните институции в селата.


Лятна музикална академия събра бъдещи звезди в Момчиловци
За втора поредна година село Момчиловци е домакин на Лятна академия за музикален театър. В рамките на една седмица участниците се обучаваха по комплексна програма, която съчетава пеене, актьорско майсторство и танц.



Звиница – изборът на стотици щъркели за гнездене и ново потомство
Кърджалийското село Звиница е известно в цялата страна, като населеното място с най-много щъркели. През тази година са били преброени повече от 200.


Тайландски национали по бадминтон на подготовка в Хасково
Четирима национални състезатели по бадминтон на Тайланд избраха Хасково за подготовката си. Юношите и девойките от азиатската страна тренират заедно с местните играчи. Подготовката се провежда в спортен комплекс „Спартак“.


Теглят жребия за първенството в Трета ЮИ лига на 20 май
„Саяна Хасково“ и „Димитровград“ ще научат първите си съперници в новия шампионат след по-малко от седмица. В Пловдив ще бъде теглен жребия за програмата в Трета Югоизточна лига.



Колумбиец и северномакедонец на проби в "Крумовград"
„Крумовград“ ще дебютира в професионалния футбол с мач срещу „Спортист“ (Своге). Двубоят е утре. Ден преди старта на шампионата във Втора лига стана ясно, че към "Крумовград" може да се присъединят двама чужденци.



Успешен финал на Републиканското първенство за състезателите на харманлийския клуб по корабомоделизъм
Успешен финал на сезона за състезателите на спортен модел клуб „Емил Димитров“. Пламен Георгиев стана републикански шампион при юношите. Състезателите на харманлийския клуб по корабомоделен спорт стигнаха до още три сребърни и един бронзов медала в генералното класиране.


Коментари

Гледайте също