Новини 18 July 2022

  • 18 July 2022
  • 3k Преглеждания

Станислав Дечев: Няма дискриминация спрямо малките фирми в условията на търга за паркингите в Хасково
Фирмите, които кандидатстват за концесията на паркингите в Хасково, трябва да платят предварително наема за целия десетгодишен период на договора. Това е едно от условията, записани в заповедта на кмета Станислав Дечев. Търгът ще се проведе на 2-и август от 14 часа в сградата на общината.



Над 10 кг. марихуана откриха в газова бутилка
Над 10 кг марихуана в газова бутилка на лек автомобил с българска регистрация откриха митническите служители на Капитан Андреево. Шофьорът, български гражданин на 24 години, е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково.


Напълно разрушиха къщата на ул. "Байкал" в Хасково, която пропадна заради некачествен изкоп
Напълно разрушена е къщата на хасковската улица „Байкал“, която пропадна при строеж на съседна кооперация. Припомняме, инцидентът стана през март. От РДНСК-Хасково съобщиха, че вече са наложени административни наказания на строителните фирми.


Кола се блъсна в дърво в Хасково
Лек автомобил се блъсна в дърво на хасковската ул. „Стара планина“. Инцидентът стана днес преди обяд. При инцидента няма пострадали хора.


Ще има ли пари за ремонта на водопровода в смолянското село Момчиловци?
Цялостен ремонт на водопроводната мрежа в село Момчиловци е един от проектите, които министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов предлага да бъдат одобрени за финансиране от Министерски съвет. Предвидената сума е 5 милиона 424 хиляди лева. Очаква се решението на правителството, с което да бъдат отпуснати средствата за общините.



Обявиха обществени поръчки за ремонт на 40 км. пътища в Област Хасково
Областно пътно управление – Хасково обяви обществени поръчки за изработване на технически проекти за основен ремонт на над 40 км третокласни пътища в региона. Кандидатите могат да подават офертите си в трите тръжни процедури до 11 август.


Преподаватели и родители поискаха оставката на директора на ДГ“Максим Горки“ - Кърджали
Преподаватели и родители поискаха оставката на директора на Детска градина „Максим Горки“ в Кърджали. Причините за недоволството и отговорът на директора, вижте в репортажа.


Хасково отбеляза рождението на Апостола на свободата
С военни почести Хасково отбеляза 185 години от рождението на Апостола на свободата. Церемонията се състоя в двора на училище „Васил Левски“. Цветя в знак на почит поднесоха областният управител, кметът на Хасково и граждани.


Смолян отбеляза тържествено 185 години от рождението на Апостола
Дипломи за завършен за завършен първи гимназиален етап получиха десетокласниците от Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в Смолян. Това стана по време на тържеството, с което бе отбелязано рождението на Апостола на свободата.


Общински комитет „Васил Левски“ в Кърджали отличи най-добрите есета посветени на Апостола на свободата
Общински комитет „Васил Левски“ Кърджали, награди отличените в конкурса за есе посветено на Апостола на свободата. В него взеха участие 44-ма души от 18 града в страната.


Студенти и ученици подложиха на дискусия предизвикателствата пред съвременните творци и поети
Студенти и ученици от различни краища на България взеха участие в дискусия за предизвикателствата на съвременните български творци и поети от региона на Източните Родопи. Форумът се проведе в читалището на хасковското село Вългарово. Инициативата е в рамките на Дните на студентската поезия и проза, които се организират за първа година от Студентски клуб „Проф. Д-р Асен Златаров“ и община Хасково.



За пети път се проведе фолклорния събор "Орловски напеви"
Над 300 изпълнители участваха в тазгодишното издание на регионалния събор „Орловски напеви“. Фолклорният празник се проведе за пети път. Организатори са читалище „Васил Левски – 1927“ в село Орлово, местното кметство и Община Хасково.


Божидар и Ирен Саръбоюкови станаха балкански шампиони
Божидар Саръбоюков е двукратен Балкански шампион. Състезателят на “Хеброс” спечели златните медали на висок и на дълъг скок на първенството за юноши и девойки под 20 години в турския град Дезинли.


"Ямбол" победи "Димитровград" в контрола
„Димитровград“ загуби от „Ямбол“ в контролна среща. Гостите спечелиха с минималното 0:1.


Коментари

Гледайте също