Новини 19 July 2022

  • 19 July 2022
  • 2.9k Преглеждания

Ремонтираха Първа поликлиника в Хасково
Първа поликлиника в Хасково е напълно обновена. Ремонтирани са всички кабинети и помещения на трите етажа Дейностите са на стойност над 220 000 лева.



ВАС възстановява дейността на частната лаборатория на Капитан Андреево
Върховният административен съд възстановява работата на частната лаборатория на Граничен пункт Капитан Андреево. Магистратите са отменили разпореждането на хасковския административен съд, с което на практика фитосанитарния контрол на границата отново се поема от частната фирма.



Отложиха делото, с което ТЕЦ "Марица 3" обжалва решението за затварянето си
Хасковският административен съд отложи делото, с което ТЕЦ „Марица 3“ обжалва затварянето си. Електроцентралата бе затворена със заповед на директора на Регионалната дирекция по околната среда и водите в Хасково.


Кощунство! Ограбиха касата с дарения в параклис край Момчиловци
Полицията в Смолян работи по сигнал за кражба на пари от параклис край село Момчиловци. Сигналът е подаден от местен жител. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.



Информационна среща представя възможностите, които дава програмата "Еразъм +"
Информационна среща за възможностите, които предлага програмата „Еразъм+“ се проведе в Хасково. Тя е част от кампания, посветена на 35 години от създаването на програмата. За новия програмен период предвиденото финансиране е в размер на близо 28 милиарда и половина евро за целия европейски съюз.


Дяволският мост и амбицията той да влезе в списъка на ЮНЕСКО
Община Ардино очаква становището на Националния институт за недвижимо културно наследство за включване на Дяволския мост в списъка на ЮНЕСКО. Според специалисти обектът е с най-висока защита в България, което увеличава шансовете му.


Ударно подменят водопровода по централната улица на село Петково
В смолянското село Петково тече подмяната на 1200 метра водопровод по централната улица. Строителните дейности се извършват по инициатива на "ВиК". За да се осъществи ремонта съдействал и главния секретар на Областната управа в Смолян Андрей Кадишев.



В Димитровград монтираха вендинг автомат за храна на кучета
Първият вендинг автомат в Хасковска област, с който могат да се хранят кучета, бе монтиран днес в Димитровград. Чрез него, срещу пусната празна пластмасова бутилка или алуминиево кенче, се получава еднократна доза кучешка храна под формата на гранули. Машината е поставена на входа на парк "Марица".


Пръскат срещу кърлежи и комари в Димитровград
Тази и следващата седмица община Димитровград планира да извърши дезакаризация на тревните площи, както и дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и зелени площи. Това е третото пръскане за тази година в града.



Ученикът от природоматематическата гимназия в Хасково Мартин Недев се класира за участие на международната Олимпиада по астрономия. Възпитаникът на Астрономическата обсерватория към Младежкия център спечели квота за националния отбор на България с доброто си представяне на провелия се във Варна подборен кръг. Олимпиадата е през месец октомври в италианския град Матера.


Децата от клуб "Млад краевед" се запознаха с градската архитектура на Хасково
С градската архитектура от миналото на Хасково се запознаха децата от клуб „Млад краевед“. Събитието бе част от програмата „Лято в библиотеката“.


В село Стамболийски търсят "Най-силният мъж"
В Стамболийски ще търсят „Най-силният мъж“. Атрактивното състезание е част от спортния празник по случай събора в хасковското село. Какво още са предвидили в програмата организаторите, вижте!


Георги Иванов продължава с подготовката си за Световното първенство по борба
Класиране в призовата тройка на Световното първенство по борба. Това е целта, която си поставя националният състезател Георги Иванов. Европейският бронзов медалист продължава подготовката си за големия спортен форум, който е през месец август в София.



„Арда“ се наложи над „Берое“ с 1:0
Засилен интерес преди първия домакински мач на „Арда“ в елитния шампионат на България. Много фенове от Кърджали подкрепиха своя тим. Сините успяха да се наложат над отбора на "Берое" с 1:0.



Коментари

Гледайте също