Новини 20 July 2022

  • 20 July 2022
  • 3.6k Преглеждания

В Хасково връщат задължителното носене на маски в лечебните заведения, аптеките и социалните институции
Връщат част от противоепидемичните мерки в Хасковска област. Задължителното носене на маски в лечебните заведения, социалните институции и градския транспорт се възобновява. След тримесечно прекъсване Кризисния щаб днес заседава отново. Причината е увеличената заболеваемост от Ковид-19 в региона.



Земеделци блокираха ГКПП "Капитан Петко Войвода" заради бюрократични изисквания
Протест на границата с Гърция заради бюрократични изисквания. Земеделци блокираха за кратко граничен пункт „Капитан Петко Войвода“ рано тази сутрин. Те поискаха оставката на директора на хасковската дирекция Земеделие - Златка Господинова. Причината – изисквала заявления, които не били необходими и така създавала административен хаос.


Първата акция от превантивно-информационната кампания „Бъди мобилен, бъди отговорен!“ се проведе днес.
Обмислят варианти за изграждането на велоалеи в Хасково, по които безопасно да се движат велосипедите и електрическите превозни средства. Това съобщи кметът Станислав Дечев на първата акция от кампанията на общината и Пътна полиция „Бъди мобилен! Бъди отговорен“. В момента се проучват и уточняват местата, на които ще бъдат направени трасетата.


Общинските съветници от БСП предлагат процедурата за отдаване под наем на двата паркинга да бъде замразена
Общинските съветници от БСП са против условието в концесията за паркингите в Хасково - фирмата, която спечели търга да плати накуп наема за целия 10-годишен период. Това съобщиха на пресконференция от сесийната група. Какви са мотивите им, вижте във видеото!


Забраниха обработката на пасища и ниви в Хасковска област
Заповед за забрана на обработката и почистването на пасища след 11 часа в Хасковска област издаде областният управител Катя Панева. Тя е в сила до 15 септември и е във връзка с опасността от избухването на полски и горски пожари в пожароопасния сезон, който е от 1 април до 15 ноември.


До средата на септември ще приключи ремонтът на АМ "Марица"
До средата на септември трябва да приключи ремонтът на Автомагистрала „Марица“ в района на граничен пункт Капитан Андреево. Към момента усилени строителни дейности се извършват в платното посока границата. Почти готова е и пътна връзка между аутобана и паркинг „Генералово“.



До края на септември пътят Соколовци-Баните трябва да е готов, ремонтират се общо 41 км
До края на месец септември трябва да приключат ремонтните дейности на пътя Соколовци-Баните. Ремонтират се общо 41 километра от третокласното трасе. Дейностите са възложени по договора за текущ ремонт на републиканските пътища в област Смолян.



Внесоха подписката за градския басейн в община Кърджали, близо 4000 души я подкрепиха
Близо 4000 подписа „За“ отварянето на градския басейн в Кърджали, бяха внесени в Общинска администрация. Инициаторите се надяват ръководството на общината да обърне внимание на желанието на хората и басейнът да заработи отново.


Намериха контрабандни лекарствени продукти на Капитан Андреево
Близо 30 000 таблетки и ампули с прекурсори за наркотици задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Контрабандните лекарствени продукти са открити при проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници.


Стотици случаи на ухапани от кърлежи, както и на ужилени от стършели, оси и пчели в област Кърджали
Стотици случаи на ухапани от кърлежи, както и на ужилени от стършели, оси и пчели, отчитат здравните власти в област Кърджали. Над 700 е общият брой на потърсилите помощ за последните три месеца.


Близо сто деца се забавляваха в различни ателиета, организирани от библиотеката в Смолян
Ателие по актьорско майсторство е поредната инициатива, включена в лятната програма на Регионалната библиотека в Смолян. Напътствия на малките артисти даваше актрисата Миряна Найденова.


На Илинден в село Воден честваха двоен празник
Двоен празник честваха днес във Воден. На храмовия празник на църквата „Свети пророк Илия“ бяха отбелязани и 130 години от изграждането й.


"Саяна Хасково" започва шампионата с гостуване на "Асеновец".
"Саяна Хасково“ започва новия сезон в Трета Югоизточна лига с гостуване на „Асеновец“. Мачът е на 6 август. "Димитровград" приема "Ямбол".



Коментари

Гледайте също