Новини 21 2022

  • 21 July 2022
  • 3.6k Преглеждания

Пиян и без книжка блъсна и уби 65-годишна жена в с. Жълти бряг
65-годишна жена почина, след като бе прегазена от кола в село Жълти бряг. До инцидентът се стига след пиянска свада.
По случая е задържан 25-годишен мъж, който по данни на полицията е шофирал след употреба на алкохол и без книжка. Днес прокуратурата го привлече като обвиняем.



Станислав Дечев ще отмени търга за двата паркинга, ако се яви само един участник. Процедурата ще се предава на живо.
Кметът на Хасково е готов да отмени търга за двата големи паркинга, ако се яви само един участник. Станислав Дечев съобщи и че търгът с явно наддаване ще се предава на живо, за да видят всички хасковлии кой е предложил повече пари. Градоначалникът допълни, че Синята зона ще се разшири единствено с местата, които общината получава от частната фирма.


Граждани останаха да чакат пред Паспортна служба заради срив в системата
Хасковската паспортна служба остана затворена за граждани почти през целия ден. Причина за това стана технически проблем. Заради него услугите по направление „Български документи за самоличност“ бяха ограничени в цялата страна. Около 16 часа службата отново започна работа



Авария на ул."Ястреб" остави без вода живущите в района
ВиК авария остави без вода част от жителите на хасковския кв. Република днес на обяд. Причина за повредата бе спукана стара тръба. Екип на водното дружество бе на мястото до отстраняване на проблема.


Опасно топло време в Хасково в следващите дни
Горещата вълна от Западна Европа пристигна и в Хасково. Днес максималната температурата беше 36 градуса по Целзий. В следващите дни се очаква термометрите да подминат 40 градуса. Според синоптиците опасните жеги ще се задържат по-дълго време.


До 1 август се декларират и плащат дължими данъци за второто тримесечие на 2022 г.
На 1 август изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се лица трябва да подадат по електронен път декларация за второто тримесечие на 2022 г. Това напомнят от офиса на НАП в Хасково и уточняват, че това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета.


В Смолян средната работна заплата е 1102 лв., в София вземат два пъти повече - 2218 лв.
Област Смолян се нарежда на 23-то място в страната по средна работна заплата. Това сочат данните на статистиката за първото тримесечие на тази година. Трудовото възнаграждение е 1102 лева при средно 1593 лева за страната.



Регионалната библиотека в Смолян ще прави дигитален център
Модерен дигитален център предстои да се обособи в Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян. Проектът е за над 21 хиляди лева.


Купуват професионален скенер за библиотеката в Димитровград
Градска библиотека "Пеньо Пенев" спечели проект "Нови възможности за съхранение и достъп до културно историческото наследство на Димитровград". Той е финансиран по Програма на Национален фонд "Култура". 


В Момчилград стартира „Плувно лято 2022“
В Момчилград бе подновена инициативата „Плувно лято“ след двегодишно прекъсване. Организатори са местната община и комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.



Момчилград очаква близо 30 000 посетители за предстоящата Международната среща
Момчилград очаква близо 30 000 посетители за поредното издание на традиционната Международната среща. Тя ще се проведе в рамките на 6 дни, в края на месец юли. За целта е подготвена богата празнична програма.


Хасковски хандбалистки ще проведат подготвителен лагер в Халкидики
Девойките на хандбалния „Хасково“ ще заминат на лагер в Гърция. Тренировките ще са част от подготовката за новия сезон.


"Родопа" победи в контрола "Лудогорец III"
„Родопа“ записа победа в контролна среща. Смолянчани спечелиха с 2:1 срещу третия тим на „Лудогорец“.


Коментари

Гледайте също