Новини 22 July 2022

  • 22 July 2022
  • 3.7k Преглеждания

"Задържане под стража" за 28-годишният Христо, който прегази възрастна жена в село Жълти бряг
Оставиха за постоянно в ареста 28-годишният Христо Чернев, обвинен за смъртта на 65-годишна жена в село Жълти бряг. Той бе задържан, след като блъсна жертвата с автомобила на баща си, а в последствие избяга.



Два големи пожара пламнаха в Област Хасково
Два пожара избухнаха в Област Хасково днес по обяд. Пламъците са обхванали широколистна и борова гора в района на свиленградското село Дервишка могила. Пожар има и в района между селата Стамболово и Светослав.


Коритото на реката в хасковското село Книжовник е обрасло с буйна растителност
Коритото на реката в хаскoвското село Книжовник е обрасло с буйна растителност. За последно мястото е било почиствано преди две години. Хората се страхуват, че къщите им ще се наводнят при по-проливен дъжд.


Лекари от Хасково: Реалната заболеваемост от Covid-19 е много по-висока
44 са новозаболелите от Covid-19 през последното денонощие в Хасковска област. Това сочат данните на Националния информационен портал. Според общопрактикуващите лекари реалната заболеваемост е много по-голяма. Тя обаче остава скрита, тъй като хората не се изследват, защото джипитата нямат право да назначават PCR и антигенни тестове.


Откриха нива с канабис край димитровградското село Злато поле
Криминалисти откриха нива с канабис край димитровградското село Злато поле. По случая е задържан 43-годишен мъж.


В Широка лъка сами ремонтират подпорните стени до църквата си
В село Широка лъка се заеха сами да възстановят подпорни стени, укрепващи коритото на реката и устоите на моста към църквата "Успение на Пресвета Богородица". Те бяха разрушени в резултат на бедствие преди повече от половин година. За строителството се събират дарения, участват и доброволци.


84 км. третокласни пътища в област Кърджали ще бъдат основно ремонтирани, обявени са обществени поръчки
84 км. третокласни пътища от Републиканската пътна мрежа в област Кърджали ще бъдат основно ремонтирани. За две отсечки вече са обявени обществени поръчки за изработване на технически проекти.


Почти 300 хил. лв. от продажби събра НАП в Хасково
Почти 300 хил. лв., допълнителни приходи за бюджета, събраха публичните изпълнители от НАП в Хасково, след продажби на активи през първото полугодие на 2022 г. Близо 180 хил. лв. са от продадени недвижими имоти.


Предлагат учители от Хасково да бъдат обучени безплатно на Ментална аритметика
Учители от Хасково могат да бъдат обучени да преподават ментална аритметика. Това стана ясно на среща с представители на Академия КИТ. Идеята е по този начин да се осигури достъпа на повече деца до популярния метод, който развива способностите на малчуганите.


Започна приема на творби за поетичния конкурс „Майко моя, моя Богородице“
Поети от цяла България изпращат своите творби за участие в Националния поетичен конкурс „Майко моя, моя Богородице“. Резултатите от него ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се проведе в театър „Иван Димов“ по време на празничните дни на Хасково.


Изложба събира творбите на художници от 5 до 23 години в залата на архива в Смолян
Изложба "Арт криле на щастието" беше открита в залата на Държавния архив в Смолян. Тя събира творбите на 22-ма млади художници на възраст от 5 до 23 години. Всички те се занимават с рисуване в школата на Елена Мирчева-Хелън.


Божидар Саръбоюков се прицели в призовата тройка на Световното първенство по лека атлетика
“Отивам в Колумбия да запиша моите резултати. Има шанс да вляза в тройката“. Това заяви за еТВ един от най-талантливите млади лекоатлети на България Божидар Саръбоюков. След по-малко от 10 дни възпитаникът на „Хеброс“-Харманли ще замине за Колумбия, където ще се проведе Световното първенство за юноши и девойки под 20 години. Божидар ще участва в дисциплините висок и дълъг скок.


Владимир Мандалов и Денис Наим заминават за участие на СП-во по борба в Рим
Националният отбор по борба заминава за Рим, където ще се проведе Световното първенство за кадети и кадетки. В тима в свободния стил са включени двама представители на димитровградската школа.



Коментари

Гледайте също