Новини 25 July 2022

  • 25 July 2022
  • 3.8k Преглеждания

Очакват до края на годината да приключи ремонта на подхода към статуята на „Св. Богородица“
Очаква се до края на тази година напълно да приключи ремонтът на подхода към статуята на „Св. Богородица“. Това съобщи кметът на Хасково Станислав Дечев. Преди дни бяха затворени централните стълбища, които водят към монумента. Осигурен е обходен маршрут.



Монтираха нови 4 спирки в Хасково
Монтират нови спирки в Хасково. Съоръжения вече има на булевардите „България “ и „Г. С. Раковски“. Междувременно граждани сигнализираха за липсващи автобусни спирки в кварталите на града.


Обявиха търга за отдаване под наем на игрищата в кв."Куба"
Обявиха датата на търга за отдаване под наем на спортните игрища в квартал „Куба“. Той ще се проведе на 12 август от 14 часа в заседателната зала на община Хасково.


"За" или "против" са смолянчани за връщането на аските
Връщат част от противоепидемичните мерки в Смолянска област. От днес носенето на маски става задължително в лечебни и социални заведения както и в аптеките и градския транспорт.


Бориковци: Въпрос на време е мечка да нападне човек
Овчарско куче оживя след жестока битка с мечка. Случката е от смолянското село Бориково. Кучето успяло да спаси стадо овце, но лечението му ще продължи дълго. Наш екип успя да се срещне със стопанина на смелото животно.


Километрични опашки се извиха през уикенда на ГКПП „Маказа“
Засилен трафик имаше на българо-гръцката граница през почивните дни. Преобладаващата част от пътуващите бяха български и румънски туристи. Каква бе ситуацията на граничен пунк "Маказа" вижте.


В с. Тракиец честваха храмов празник на параклиса "Света Анна"
На 25 юли църквата отбелязва Успение на Света Анна. Храмов празник днес честваха в хасковското село Тракиец. Тържествена литургия бе отслужена край аязмото с лековита вода.


Седем вековни дървета край момчилградското село Чобанка са обявени за защитени
Седем вековни дървета край момчилградското село Чобанка наскоро бяха обявени за защитени от Министерството на околната среда и водите. Те са на възраст между 150 и 250 години.


"Занимателна ваканция" в Димитровград през август
За поредна година димитровградската библиотека „Пеньо Пенев” е подготвила творческо и забавно лято за своите малки и по-големи читатели. От 1 до 31 август ще бъде организирана лятна програма „Занимателна ваканция”, по време на която децата ще се потопят в света на четенето, творчеството, изкуството и знанието.



Тази вечер изтича срокът за записване в Националната киноложка изложба в Димитровград
108 са записаните до момента участници в Националната киноложка изложба, която ще се проведе на 30 юли в Димитровград. Събитието ще събере стопани на породисти кучета от цялата страна. Изложбата ще бъде в единствения в България Киноложки център, който се намира в парк "Марица".


"Крумовград" се наложи убедително над "Беласица" с 3:1
Отборът на “Крумовград” оглави класирането във Втора лига. Тимът спечели домакинството си на “Беласица” с 3:1 и с актив от 6 точки заема първата позиция в таблицата.


"Саяна Хасково" победи "розите" с 1:2
„Саяна Хасково“ с първи успех в предсезонната си подготовка. Футболистите на Живко Желев се наложиха като гости над „Розова долина“ с 1:2. „Димитровград“ пък завърши 1:1 с „Борислав“(Първомай).


Щафетата на "Компас 1994" спечели златните медали на ДП по колоориентиране
Златен и бронзов медал в индивидуалната надпревара от Държавното първенство по колоориентиране спечелиха състезателите на „Компас 1994“. Титла завоюва и щафетата на девойките до 20 години.


Коментари

Гледайте също