Новини 26 July 2022

  • 26 July 2022
  • 3.7k Преглеждания

Автоинструктори искат корекции на пътната маркировка в Хасково
По пътищата в Хасково липсва маркировка. На места пък улиците са неправилно разчертани. За това сигнализира автоинструкторът Валентин Пашов. Мъжът настоява Общинската транспортна комисия да се самосезира и да направи необходимите корекции, за да се предотвратят инциденти на пътя.



Предстои ремонт на ул. "Македония" в Хасково
Община Хасково обяви обществена поръчка за ремонт на участъци от улица „Македония“ и булевард „Освобождение“. Крайният срок за кандидатстване е 16-и август.



Пътностроителните фирми блокират за 3 дни пътния възел край димитровградското село Крепост
3-дневна блокада на пътния възел край димитровградското село Крепост започва от утре. Така пътностроителните фирми ще изразят протеста си заради липса на плащания по завършени проекти.


Дупки като ями и шахти като тунели дебнат по пътя за гробищата в смолянския кв. Райково
Огромни дупки и отворени шахти зеят по смолянската улица „Гимназиална“. Някои от ямите са направени при разкопаването по т.нар. втори воден цикъл на Смолян преди година, други са от по-рано.


Задържаният за замърсяване на Пречиствателната станция, отрича случаят да е свързан с мъртвата риба в яз.“Студен кладенец“
Две длъжностни лица са задържани, затова че фирмата, която управляват, е изпускала вредни вещества в Пречиствателнa станция за отпадни води на Кърджали. Това пък довело до аварии. Акцията на Икономическа полиция се проведе вчера в родопския град. Случаят се свърза и с измиращата риба в язовир „Студен кладенец“.


260 лв. за 3 куб. м струват дървата в хасковското Общинско лесничейство
Около 260 лв. плащат жителите на хасковските села за 3 кубика дърва. Такава е таксата на „Общинско лесничейство“. В предприятието отчитат и бум на заявките. Около 1/3-та от материала за отопление вече е раздаден на хората. Междувременно горските са издали 28 акта за незаконна сеч.


Пиян тираджия опита да подкупи полицай с 250 евро
Пиян шофьор на ТИР опита да подкупи полицай. За това съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково. Мъжът е бил спрян за проверка на Граничен пункт Капитан Андреево. Той предложил 250 евро на служител на реда.



Приемат заявления за трето класиране в хасковските гимназии
369 са свободните места след второ класиране на учениците в хасковските гимназии. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието. Днес и утре се подават документи за трето класиране.



В разгара на сезона отчитат по-малко туристи в смолянско
По-малко туристи от миналата година отчитат в разгара на сезона в Област Смолян. Посетителите, които са избрали селския туризъм, пестят от разходите.


Скаути на топ клубове от Англия и Италия ще следят хасковски футболни таланти
Скаути на елитни английски и италиански клубове ще наблюдават футболни таланти в Хасково. Това ще се случи по време на специално организирани проби в края на месец август. Очакват се представители и на български клубове от Първа лига.


Емил Кременлиев за целите пред втория отбор на „Арда“
Професионален футболен клуб „Арда“ вече има втори отбор. Селектирани са 16 играчи, по-голяма част от които са от региона. Целта пред тима е класиране в Трета лига.


Ергюнал Сабри отпадна от турнира в Кувейт
Ергюнал Сабри отпадна от международния турнир по бокс в Кувейт. На четвъртфиналите състезателят на „Арда Бокс“ записа поражение от иранец.


Коментари

Гледайте също