Новини 27 July 2022

  • 27 July 2022
  • 3.4k Преглеждания

Протест на пътни строители затрудни движението между Хасково и Димитровград
Протест затрудни движението на пътя между Хасково и Димитровград. Стачката бе организирана от пътно-строителни фирми, които очакват държавата да им плати за извършени дейности. Ако средствата не бъдат изплатени има опасност от месец октомври пътищата да не се поддържат.



Бойко Борисов: Целта ни е ГЕРБ да бъде първа политическа сила на изборите през есента
ГЕРБ трябва да бъде първа политическа сила на изборите през есента, за да върне стабилността и добрината. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Димитровград. Поводът за посещението му беше ремонтирания мост над река Марица.


Влизаме в Турция само с лична карта
Българските граждани ще могат да влизат в Турция само с лична карта. Това съобщава БТА, като се позовава на турски медии. От Министерството на външните работи очакват указания от южната ни съседка за прилагане на новия режим. Не е ясно кога промяната ще влезе в сила.


Двама души пострадаха при катастрофа край хасковското село Конуш
Двама души пострадаха при катастрофа край село Конуш. Инцидентът стана рано тази сутрин. Най-вероятно до челния удар се е стигнало, заради неправилна маневра.


Камион изгоря до основи на булевард в Кърджали, очевидци разказват за инцидента
Товарен камион изгоря до основи на възлов булевард в Кърджали. Инцидентът стана в ранните часове на деня. За щастие няма пострадали хора.



Майка издаде сина си за притежание на наркотик
И сега към един интересен случай. Майка издаде сина си за притежание на наркотик. Ситуацията се е разиграла в Димитровград.


Хасковска област остава на 13-то място по безработица
Хасковска област остава на 13-то място в страната по безработица. Това сочат данните на агенцията по заетостта. Близо 45 % от регистрираните безработни в областта са на възраст над 50 години.


Общопрактикуващ лекар: Електронното здравеопазване ще повиши качеството на лечение
Електронното здравеопазване, което стартира преди близо две месеца в България, е революция. Това заяви хасковският общопрактикуващ лекар д-р Николай Колев. Той е категоричен, че с тази стъпка качеството на лечение на пациентите ще се повиши значително.


От 28 юли маските в здравните и социални заведения в област Кърджали са задължителни
Носенето на маски в здравните и социални заведения в област Кърджали става задължително от утре. Мярката се налага, заради това, че регионът влезе в първи етап на заболеваемост, отчитайки ръст на заразените от ковид 19.


Фонтанът на главната в Смолян отново не работи, пак ще го ремонтират
В разгара на лятото фонтанът на главната пешеходна алея в Смолян отново не работи. Миналата година той беше реновиран. Сега предстои ремонт на ремонта. Водните каскади в града също не работят в делнични дни.


Надпис: „Внуци под наем“ помагат на възрастни и самотни хора в маданските села
Младежи от Мадан и Турция помагат на възрастни и самотни хора в домакинската и земеделска работа. Те са доброволци по европейски проект наречен „Внуци под наем“, който миньорската община реализира за трета година. Наш екип бе с младежите в един от работните им дни.



Отлагат мач на "Саяна Хасково"
Промени в програмата на Трета Югоизточна лига още преди сезона да е започнал. От футболния съюз публикуваха измененията, които засягат и „Саяна Хасково“.


Коментари

Гледайте също