Новини 28 July 2022

  • 28 July 2022
  • 3.7k Преглеждания

Съветник на БСП – Хасково със съпруга в транспортна фирма иска да спре електробусите.
Докладната записка за определяне на линиите, по които ще вървят новите електробуси в Хасково, скара общинските съветници от сесийната група на БСП. На иницииран брифинг Виктор Годжов поиска кметът Станислав Дечев да оттегли записката си от предстоящата сесия. Той бе подкрепен от Маргарита Маркова. Останалите съветници от групата на социалистите обаче категорично се дистанцираха и заявиха, че ще подкрепят предложението на градоночалника. А Годжов бе обвинен в конфликт на интереси. Вижте.



Кметът Дечев: Още следващото лято в Хасково ще има плувен клуб, а децата ще се възползват от закрития басейн
„Още следващото лято в Хасково ще има плувен клуб, а децата ще се възползват от закрития басейн.“ Това каза кметът Станислав Дечев, който провери как вървят строителните дейности на спортния комплекс. Вече са излети фундаментите на двете съоръжения.


Избираме ново Народно събрание през октомври
Окончателно! Нови парламентарни избори ще има през есента. Днес БСП върна на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство. Очакванията са отново да отидем до урните през октомври. Как хасковлии приемат приемат поредните избори? Вижте!



Юлиян Семерджиев остава зам.-председател на Общински съвет - Димитровград
Общинските съветници на Димитровград не приеха докладната записка, с която се искаше оставката на Юлиян Семерджиев, като заместник-председател на общинския съвет. Само осем души гласуваха „ЗА“ предложението. Според вносителите в случая има конфликт на интереси, тъй като Семерджиев е юрисконсулт на ТЕЦ „Марица-3“, откъдето се смята, че се замърсява въздуха в Димитровград.


Близо 350 000 лв. в паунди откриха на ГКПП Капитан Андреево
Недекларирана валута откриха митническите инспектори на Граничен пункт Капитан Андреево. Това е пореден случай на контрабанда, регистриран на границата с Турция.


Софиянец дебнал мечката край смолянското село Черешово цяла седмица преди да я отстреля
Отстреляха мечката, за която ви разказвахме в серия от репортажи. Хората, живеещи в селата по арденското корито, се оплакваха, че хищникът без страх убива домашни животни в самите населени места. Дивото животно е убито с разрешително от Министерството на земеделието и храните.



Над 2000 климатика вече са монтирани по проекта за по-чист въздух в Димитровград
Над 2000 климатика вече са монтирани по проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Димитровград. Стартирали са и останалите две процедури по проекта.


Неправомерно поставиха скоби на автомобили на ул.“Стадионска“ в Кърджали
Скоби бяха поставени неправомерно на няколко автомобила в централната част на Кърджали от служители на „Синя зона“. Ситуацията доведе до възмущение и недоволство.


Завишиха броя на децата в групите в детските градини в Кърджали
Завишиха броя на децата в групите в детските градини в Кърджали. Решението бе взето на днешната общинска сесия.


Урок по пътна безопасност в рамките на акцията "Бъди мобилен, бъди отговорен"
Децата знаят и спазват правилата за движение – това показа съвместното занятие на Сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР, община Хасково и деца, и ученици от летните занимални в града. Това е поредната инициатива в рамките на информационната кампания за безопасно управление на електрически тротинетки „Бъди мобилен, бъди отговорен!“






Трима борци на СКБ "Димитровград" ще участват на турнир в Букурещ
Трима състезатели на Спортен клуб по борба „Димитровград“ ще участват на международен турнир в Румъния. Надпреварата е през уикенда в Букурещ.Състезанието е част от подготовката на националния ни отбор за Световното първенство за мъже и жени.


Коментари

Гледайте също