Новини 29 July 2022

  • 29 July 2022
  • 4.2k Преглеждания

Паркингите на "Ем Комфорт" влизат в Синята зона на Хасково
Общинският съвет на Хасково прие предложението на кмета Станислав Дечев за разширяване на Синята зона с близо 300 места за паркиране. Решението ще влезе в сила от 3-и септември, когато изтича договора на частната фирма, която досега стопанисваше тези паркинги. Докладната предизвика дебати в зала Хасково.



Общинският съвет на Хасково гласува линиите, по които ще вървят новите електроавтобуси
Общинският съвет на Хасково даде зелена светлина за пускане на петте електробуса в движение. Точката от Дневния ред на сесията днес предизвика остри дебати.


Новите електрически автобуси в Хасково тръгват по градските линии на 1-ви август
Новите електроавтобуси тръгват от 1-и август по улиците на Хасково. В понеделник през целия ден те ще возят безплатно всички свои пътници. В останалите дни цената на билета ще е 1 лев.


Трети ден протести на пътните строители
Трети ден пътностроителните фирми излязоха протест. Работници стачкуваха на 3 различни места в Област Хасково. Хората настояваха държавата да изплати дължимото на работодателите им. По-късно от Българската браншова камара "Пътища" съобщиха, че ще спрат със стачките и ще търсят диалог с предстоящото служебно правителство.



Жителите на 4 хасковски села готвят протести заради безводие
Жителите на 4 хасковски села готвят протести заради безводие. В Константиново, Александрово, Поляново и Брягово от години имат затруднение с водоподаването. От Областна администрация Хасково съобщиха, че се търсят средства за изграждане на водопровод, който да реши трайно проблема.


Рекордно! От 6 лев на корен тръгват дървата за огрев и достигат до 150 лева за кубик на пазара
Рекордни цени достигнаха дървата за огрев в Смолянска област. На този фон най-евтиният вариант за снабдяване с тях е чрез горските стопанства в региона. Въпреки инфлацията те няма да вдигат цените.


Моторист пострада при катастрофа
Моторист пострада, след като бе блъснат от лек автомобил на булевард “Освобождение“. В резултат на катастрофата мъжът е получил охлузни рани и натъртвания.


Защо пътната маркировка в Смолян липсва или е полуизтрита?
В разгара на туристическия сезон по основните улици на Смолян липсва пътна маркировка. На малкото места където има, тя е полуизтрита и трудно се забелязва. Подобна е ситуацията и с пешеходните пътеки .


Вече минаваме границата с Турция само с лична карта
Вече можем да пътуваме до Турция само с лична карта. Това съобщават от Генералното консулство на България в Одрин. С личния документ може да влезем в Южната ни съседка само с цел туризъм или транзитно преминаване.


Историята на земеделието в Звиница и тазгодишните опасения на стопаните
Земеделските производители в кърджалийското село Звиница се притесняват за предстоящите изкупни цени на чушките. Разходите им тази година са много по-високи, заради поскъпването на торовете и препаратите.


Защо Хасково приема Света Богородица за своя закрилница?
В рубриката “Знаете ли, че...?” ще Ви разкажем за връзката на Света Богородица с Хасково и защо градът я приема за своя закрилница. Много хора си мислят, че това е просто едно решение на управниците ни през 90-те години. Всъщност историята започва много по-рано.


Държавният архив в Кърджали разказва за живота на бележития Павел Ковачев
Изложба „150 години от рождението на Павел Ковачев – учител и революционер“ бе открита в държавния архив в Кърджали. В нея са представени снимки и документи, свързани с дейността на бележития българин.


Представят отбора на "Саяна Хасково" в контрола с "Борислав"(Първомай)
„Саяна Хасково“ приема „Борислав“ (Първомай) в последната си контрола преди старта на сезона. Мачът е утре от 18:00 часа на градския стадион.


Личен рекорд и бронзов медал за Ирен Саръбоюкова на Европейския младежки олимпийски фестивал
Ирен Саръбоюкова завоюва бронзов медал на Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица. Възпитаничката на „Хеброс“ (Харманли) се класира трета в скока на височина.


Коментари

Гледайте също