Новини 29 August 2022

  • 29 August 2022
  • 6.9k Преглеждания

21 партии и коалиции вече регистрираха листи в РИК-Хасково
21 партии и коалиции регистрираха листите си за участие на предстоящите парламентарни избори в Хасково. Това съобщиха от Районната избирателна комисия. Очаква се още 9 политически формации да подадат документи. Повечето от фаворитите за депутатски места вече направиха това. Подробности вижте сега!



До 6-ти септември РИК-Хасково назначава състава на СИК-овете за предстоящите избори
До 6-ти септември Районната избирателна комисия в Хасково ще трябва да назначи секционните избирателни комисии. Това съобщи председателят на РИК - Димитър Хадживълчев. Над 230 000 бюлетини са предвидени в областта за предстоящия парламентарен вот.


Ново нерегламентирано сметище край Хасково
Поредното нерегламентирано сметище се е образувало край Хасково. На мястото има изхвърлени различни материали, сред които строителни отпадъци и автомобилни гуми.


Обявиха обществена поръчка за изграждането на открит спортен комплекс в Хасково
Открит спортен комплекс за близо 2 млн. лв. ще бъде изграден в Хасково. Той ще се намира до строящия се в момента закрит плувен басейн на улица „Панорама“.



Ще скочи ли цената на водата в Смолян до 3.74 лв. за кубик, въпреки неодобрението в Общинския съвет?
3 лева и 74 стотинки може да достигне цената за кубик вода в Смолян до края на годината. Това предвиждат от ВиК. Бизнес-планът на дружеството беше внесен за съгласуване и одобрение в Общинския съвет.


Ремонтират читалището в хасковското село Войводово
Читалището в хасковското село Войводово ще бъде напълно ремонтирано. Галерия „Атанас Шаренков“ пък ще получи специално депо за картини. Средствата за ремонтните дейности и новите придобивки са отпуснати по проект от Норвежкия финансов механизъм.


Ново оборудване в маданската болница, благодарение дарените от Шефкет Чападжиев 1 милион долара
Ново оборудване ще бъде закупено в болницата в Мадан. То е на стойност 700 000 лв. Средствата са част от дарението на Шефкет Чападжиев, което бе направено преди 3 години. Милиардерът от Чикаго посети родния си град и лечебното заведение.


Представиха изложба с произведения, посветени на Димитровград
Изложба 3 в 1 представиха в димитровградската библиотека „Пеньо Пенев“. Експозициите са част от празничната програма, посветена на 75-годишнината от основаването на Димитровград.


"Саяна Хасково" срази "Борислав"(Първомай) с 5:0
„Саяна Хасково“ не остави шансове на гостуващия "Борислав“(Първомай). Домакините спечелиха с 5:0.


Скаути на елитни български клубове наблюдаваха футболни таланти от Хасково
Скаути на елитни български клубове пристигнаха на стадион „Младост“, за да наблюдават футболни таланти от областите Хасково и Кърджали. За разлика от предните издания на проекта, този път интересът на местните играчи и треньори бе сравнително малък.


В демонстративен мач ветераните на ФК "Димитровград 1947" победиха юношите
Ветераните на „Димитровград“ победиха юношите на футболния клуб след изпълнение на дузпи. Демонстративният мач бе част от програмата за празника на Димитровград.


Коментари

Гледайте също