Новини 30 August 2022

  • 18:52, 30 August 2022
  • 15.4k Преглеждания

28 партии и коалиции регистрираха листите си с кандидат-депутати в Хасково.
28 партии и коалиции регистрираха листите си с кандидат-депутати в Хасково. Срокът изтече днес. Едно и също лице фигурира в листите на две различни партии. Предстои от Районната избирателна комисия да вземат решение по казуса



"Демократична България" и коалиция "Български възход" регистрираха листите си за предстоящите избори
Някои от политическите партии и коалиции избраха последния момент да се регистрират за участие предстоящите избори в Хасково. Измежду тях бяха „Демократична България“ и партията на бившия служебен премиер Стефан Янев „Български възход“.


Жена и дете бяха откарани в болница след катастрофа в Хасково
Жена и дете бяха откарани за преглед в болница след катастрофа в Хасково. Пътният инцидентът стана на ул. "Георги Кирков". Заради катастрофата отсечката бе временно затворена.


52-ма шофьори са заснети с превишена скорост при спецоперация в Хасковска област
57 лица и 52 моторни превозни средства са били проверени в хода на специализираната полицейска операция по метода на широкообхватния контрол в рамките на 2 дни в Хасково. Акцията е с акцент ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.



След гонка задържаха дрогиран шофьор
В Димитровград задържаха дрогиран шофьор след преследване. При ареста се оказало, че 27-годишният мъж управлява автомобила си след употреба на амфетамин и метаамфетамин.


Ново кръгово кръстовище в Смолян, ще облекчи ли трафика?
Ново кръгово кръстовище вече функционира на булевард „България“ в Смолян. Целта е да се облекчи трафика по натоварената пътна артерия.


Ще има ли достатъчно дърва за огрев за местното население в Смолянско?
Недостиг на дърва за огрев за местното население се забелязва в някои общини в Смолянска област. Преди дни жители на рудоземското село Чепинци протестираха пред горското стопанство в Смилян, заради забавени доставки.


Любо Киров излиза на сцената в Хасково за празника на града
Осемдневна празнична програма за Дните на Хасково са подготвили от местната администрация. Тя включва много музика, спорт, изложби, автокино, пиано-бар под звездите, забавления за деца и възрастни, тематични музикални вечери с концерти на любими изпълнители и състави. Любо Киров ще бъде гост на празника на града – 8 септември.


"Арда" се раздели с Петко Ганев
Петко Ганев вече не е футболист на „Арда“. Хасковлията и клубът от Кърджали се разделиха по взаимно съгласие.


Таланти от школата на легендарния футболист Георге Хаджи ще участват на турнир в Хасково
Международен футболен турнир за деца и надпревара по стрийтбол. Това са само част от спортните прояви, включени в програмата за празника на Хасково. Какво още могат да очакват феновете на спорта в града, вижте в следващия репортаж.


Коментари

Гледайте също